Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin critică abordarea europeană, cu privire la energia verde: "Este acolo o isterie şi o anumită confuzie pe pieţe"

Preşedintele rus Vladimir Putin a pus pe seama tranziţiei către energia verde şi investiţiilor reduse în industria extractivă ceea ce el a descris drept "isteria şi o anumită confuzie" pe pieţele europene, unde preţurile la energie cresc vertiginos.

De Redactia Observator la 05.10.2021, 22:06
Vladimir Putin critică abordarea europeană, cu privire la energia verde: "Este acolo o isterie şi o anumită confuzie pe pieţe"
Vladimir Putin critică abordarea europeană, cu privire la energia verde: "Este acolo o isterie şi o anumită confuzie pe pieţe" - Profimedia

Vorbind în timpul unei reuniuni guvernamentale, Vladimir Putin a apreciat că este esenţial ca tranziţia către energia verde să se desfăşoare într-un mod lin şi a criticat ''deciziile dezechilibrate'' şi ''paşii drastici'', relatează agenţia Reuters, potrivit AGERPRES. ''Vedeţi ce se întâmplă în Europa. Este acolo o isterie şi o anumită confuzie pe pieţe. De ce? Pentru că nimeni nu ia această problemă în serios'', a explicat preşedintele rus. ''Unii speculează schimbările climatice, alţii subestimează unele lucruri, alţii încep să reducă investiţiile în industriile extractive. Este nevoie de o tranziţie lină'', a detaliat el. Putin a pledat în acest sens pentru o dezvoltare sustenabilă a sectoarelor petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui, susţinând că este important ca acestea să nu fie neglijate.

Rusia, sub presiuni pentru atingerea ţintei de ''zero emisii nete'' de CO2

Rusia, un exportator major de petrol şi gaze naturale, se confruntă cu presiuni pentru a se angaja faţă de atingerea unei ţinte de ''zero emisii nete'' de CO2 la summitul ONU privind schimbările climatice, care se va desfăşura luna viitoare în oraşul britanic Glasgow şi al cărui obiectiv este convenirea unor noi politici de combatere a schimbărilor climatice. Vladimir Putin nu a anunţat încă dacă va participa la această reuniune. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin critică abordarea europeană, cu privire la energia verde: "Este acolo o isterie şi o anumită confuzie pe pieţe"

Breaking news

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți