Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza trei și anunță că este dispus să fie testat pe el un vaccin nou anti-COVID

Președintele rus Vladimir Putin a dezvăluit că a primit o doză booster cu vaccinul Sputnik V, cunoscută sub numele de „Sputnik Light”. El a adăugat că este dispus să participe la un test clinic pentru o nouă metodă de administrare a vaccinului anti-COVID, pe cale nazală. Putin, care a spus că a fost complet vaccinat în această primăvară, a dezvăluit duminică, că nu a avut efecte adverse după a treia doză de vaccin.

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 13:39

Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza trei și anunță că este dispus să fie testat pe el un vaccin nou anti-COVID
Vladimir Putin - Profimedia

Președintele rus a s-a întâlnit cu directorul adjunct al Institutului Gamaleya din Moscova, cel care a dezvoltat vaccinul Sputnik. Putin, care a lăudat vaccinurile anti-coronavirus produse de Rusia numindu-le „la fel de fiabile ca AK-47”, a spus că a făcut doza booster la recomandarea specialiștilor din Sănătate.  Ba chiar a spus că este gata să ajute la testarea unei alte forme de prevenire a Covid-19, care nu a fost încă lansată, este vorba de un vaccin intranazal aflat în prezent în curs de testare clinică pe voluntari. Întrebat dacă este gata să semneze actele necesare pentru a participa la testul clinic, Putin a spus că poate „cu siguranță” să facă acest lucru.

Rusia este lovită masiv de valul 4 de COVID.  În ultimele 24 de ore au fost raportate 36.970 de noi cazuri și 1.250 de decese asociate Covid-19. La nivel naţional, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate peste 9,1 milioane de îmbolnăviri. 

Rusia, lovită masiv de valul 4 de COVID. Vaccinurile rusești nu sunt aprobate de OMS sau EMA

Vaccinurile nazale împotriva Covid-19, administrate prin spray sau picături, au fost anunțate în cursul anului de mai multe companii farmaceutice. Această formă de vaccinare ar oferi mai multe avantaje față de injecția clasică, inclusiv o protecție suplimentară pentru plămâni. Mai mult, vaccinul nazal ar putea fi auto-administrat.

Potrivit datelor citate duminică de Putin, peste 50 de milioane de ruși și aproximativ 120 de milioane de oameni din întreaga lume au fost vaccinați cu Sputnik V, care nu este aprobat de OMS, nici de EMA. Mai mult, unii unguri, de exemplu, regretă acum că s-au grăbit să se vaccineze cu serul rusesc, fără aprobarea autorităţilor europene de reglementare. Acum, mulţi încearcă să se vaccineze cu Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson&Johnson, pentru a putea călători în baza certificatului verde. Nici mexicanii veccinați cub Sputnik nu pot intra în Statele Unite.

OMS a anunţat pe 7 octombrie că ar urma să reia în curând revizuirea vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V. Până în prezent, OMS a aprobat 8 vaccinuri anti-COVID: Moderna mRNA-1273 ( aprobat în 77 de țăr), Pfizer/BioNTech BNT162b2 (aprobat în 107 țări), Janssen (Johnson & Johnson) Ad26.COV2.S (aprobat în 78 de țări), Oxford/AstraZeneca AZD1222 (aprobat în 125 de țări), Serum Institute of India Covishield (o variantă de ser Oxford/AstraZeneca, aprobat în 46 de țări), Bharat Biotech Covaxin (aprobat în 10 țări), Sinopharm (Beijing) BBIBP-CorV (aprobat în 68 de țări), Sinovac CoronaVac (aprobat în 43 de țări).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin s-a vaccinat cu doza trei și anunță că este dispus să fie testat pe el un vaccin nou anti-COVID