Antena Meniu Search
x

Vremea rea face ravagii din Grecia până în Germania. Patru morți, drumuri blocate și zboruri anulate

Iarna a pus stăpânire pe Europa, iar vremea rea face ravagii din Grecia până în Germania. În Republica Elenă, trei oameni au murit din cauza viscolului şi a gerului. Iar, în Austria, turiştii se tem tot mai mult pentru siguranţa lor după ce pericolul producerii de avalanşe a crescut.

Vezi și

Iarna a pus stăpânire pe Europa, iar vremea rea face ravagii din Grecia până în Germania. În Republica Elenă, trei oameni au murit din cauza viscolului şi a gerului. Iar, în Austria, turiştii se tem tot mai mult pentru siguranţa lor după ce pericolul producerii de avalanşe a crescut, iar un schior a murit. Între timp, în Bavaria, după ce sute de zboruri au avut întârzieri sau au fost anulate, oamenii au sărbătorit Boboteaza la săniuş.

Grecia este sub imperiul ninsorilor şi a gerului. O femeie de 66 de ani a fost găsită fără suflare, după ce maşina în care se afla a rămas blocată în nămeţi. Mai târziu, pompierii au descoperit trupurile a doi bărbaţi, şi ei omorâţi de viscol, după ce ar fi ieşit din autoturism ca să ceară ajutor. Tot transportul public, inclusiv cel din zonele turistice a fost dat peste cap.

În ultimele zile, în unele zone s-au înregistrat chiar şi temperaturi de -18 grade. Iar meteorologii avertizează că gerul şi ninsorile vor continua.

Zăpada a făcut o victimă şi în Alpi, unde un schior de 20 de ani a fost ucis de o avalanşă. În plus, peste 14.000 de oameni au rămas fără alimentare cu energie electrică după ce mai mulţi stâlpi au fost dărâmaţi de ninsori. Autorităţile au închis mai multe drumuri în zonă, de teama producerii unor noi avalanşe, iar turiştii sunt sfătuiţi să evite unele pârtii şi trasee.

Ninsorile abundente din Bavaria au anulat peste o sută de zboruri în regiune, însă nu au putut opri cursa tradiţională de sănii de Bobotează, la care au participat aproape 80 de echipe.

Vremea rece şi-a pus amprenta şi asupra ceremoniilor tradiţionale de Bobotează din Turcia sau Bulgaria. Credincioşii ortodocşi de la sud de Dunăre nu s-au lăsat însă învinşi de frig: au spart gheaţa din lacuri şi râuri şi au sărbătorit prin muzică şi dans.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vremea rea face ravagii din Grecia până în Germania. Patru morți, drumuri blocate și zboruri anulate