Antena Meniu Search
x

Video Vremea le-a jucat feste turiştilor care sperau la o vacanţă exotică în Insulele Baleare. "Am venit la plajă şi am văzut zăpadă"

Ciclonul polar care ne ameninţă şi pe noi a adus ninsori până şi pe plajele fierbinţi din Europa. În Insulele Baleare turiştii care au venit să se bucure de căldură, s-au trezit înconjuraţi de zăpadă. Vremea rea a curprins şi Balcanii. Ministerul român al Afacerilor Externe a emis astăzi avertizări de călătorie pentru Bulgaria şi Grecia, din cauza  ploilor şi ninsorilor de cod roşu. 

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 22:21

Vezi și

Mallorca s-a tranformat în Insula Albă. De la începutul săptămânii, ninge încontinuu, iar turiştii veniţi special pentru vremea plăcută din ianuarie înceracă să facă frigului. "Am venit în Madrid la plajă şi am văzut zăpadă. Adevărul este că e puţin neobişnuit", spune un turist. Dezamăgire pentru părinţi, bucurie pentru copii. Stratul de zăpadă a ajuns de 15 centimetri în unele zone, iar cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată în munţii Sierra de Tramuntana - minus 3 grade celsius. 

Peisaj de iarnă şi zăpadă, în Ibiza

Acelaşi peisaj şi în Ibiza, altă destinaţie populară pentru cei care caută căldura iarna. Oamenii au rămas muţi de uimire, când au văzut mai multe zone ale insulei acoperite de zăpadă. Şi pe Costa del Sol, temperaturile au scăzut brusc, iar ploaia torenţială s-a transformat în ninsoare.

Turiştii din Napoli au avut şi ei parte de surprize. De pe faleza Caracciolo, oamenii au surprins imagini spectaculoase cu zăpada care a acoperit vârful vulcanului Vezuviu.

Pe acelaşi subiect

Vreme rea şi în Franţa. Aproape toată ţara este sub avertizare de cod galben de ninsoare şi îngheţ. Specialiştii avertizează că riscul de avalanşă e unul ridicat. "În unele cazuri, când sunt ninsori intense, avalanşele pot ajunge în sectoarele de drum de mare altitudine sau la locuinţele izolate", spune Gaetan Heymes, meteorolog.

Bulgaria şi Grecia, sub coduri de ninsori şi viscol

Mai aproape de noi, Bulgaria şi Grecia sunt sub coduri portocalii şi roşii de ninsori şi viscol. Ministerul român de Externe a emis avertizări de călătorie pentru turiştii care ajung în următoarele zile în cele două ţări. Oamenii sunt sfătuiţi să conducă preventiv şi să aibă maşinile echipate cu cauciucuri de iarnă. 

Pentru regiunea Attica din Grecia, a fost emisă avertizare de inundaţii, iar în insula Zakintos este risc ridicat de alunecări de teren. În weekend este aşteptat un nou val de ninsori puternice în mai multe ţări europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vremea le-a jucat feste turiştilor care sperau la o vacanţă exotică în Insulele Baleare. "Am venit la plajă şi am văzut zăpadă"