Antena Meniu Search
x

Vremea rea a creat probleme grave, în mai multe zone din Statele Unite ale Americii!

În Louisiana, zeci de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor. Iar statul Oklahoma a fost lovit de nu mai puţin de cinci tornade.

Vezi și

În Louisiana, zeci de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor. Iar statul Oklahoma a fost lovit de nu mai puţin de cinci tornade. Din fericire nu există victime, dar pagubele materiale sunt semnificative.

Mai mulţi şoferi au fost surprinşi pe şosea de tornadele din Oklahoma. Nu au putut decât să spere că maşinile vor rezista. Şi, într-adevăr, nimeni nu a fost rănit. Dar ploaia torenţială, vântul şi mai ales grindina ce au însoţit tornadele au provocat destule pagube.

O parte din faţada unui hotel s-a prăbuşit în timp ce în sala de la parter avea loc un concert de binefacere la care asista şi guvernatoarea statului. Ea a relatat ulterior că sala a fost evacuată de teamă că se va prăbuşi chiar acoperişul, dar nimeni nu a fost rănit, iar după verificări, concertul s-a reluat.

Mai la sud, în Louisiana, câteva zeci de persoane au fost evacuate în grabă după o ploaie abundentă. Râurile din zonă au ieşit din matcă deoarece apele nu mai aveau unde să se scurgă, solul fiind încă saturat după uraganul Harvey, de acum două luni. 

Cartierele afectate au suferit pagube mult mai mari în august, anul trecut, tot din cauza inundaţiilor. Autorităţile vor să înceapă lucrări de protecţie dar, deocamdată, localnicii ezită să se mute. Acum, ei vor fi, probabil, mai uşor de convins.

Mai periculos a fost, însă, alt incident provocat de furtună. Un incendiu a izbucnit după ce o conductă de gaz a fost lovită de trăznet. Dar pompierii au intervenit la timp şi au stins focul, ajutaţi şi de ploaia care continua să cadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vremea rea a creat probleme grave, în mai multe zone din Statele Unite ale Americii!