Antena Meniu Search
x

Weekend de foc în Europa. În Marea Britanie și Franţa temperaturile au atins niveluri record

Canicula a pus stăpânire pe tot continentul, iar piscinele sunt la mare căutare. În Spania, oamenii le închiriază celor care se tem de aglomeraţia de la ştranduri. În Marea Britanie sau Franţa, temperatura a atins niveluri record. Meteorologii anunţă că mai urmează astfel de zile şi săptămâna viitoare.

de Redactia Observator

la 09.08.2020, 01:50

Vezi și
  • Numeroşi britanici au profitat de vremea fierbinte şi s-au simţit ca pe malul Mediteranei
  • Meteorologii anunţă că mai urmează astfel de zile şi săptămâna viitoare

La peste 36 de grade Celsius, Londra a trăit cea mai călduroasă zi de august din ultimii 17 ani. În vreme ce vacanţele în străinătate sunt supuse tot mai multor restricţii, numeroşi britanici au profitat de vremea fierbinte şi s-au simţit ca pe malul Mediteranei. Pe litoralul Angliei şi Ţării Galilor a fost periculos de aglomerat. 

Până la 37 de grade la Londra! Sunt temperaturi excepţionale, indiferent cu ce le comparăm.

În Franţa, 9 departamente, inclusiv Parisul, sunt în "alertă de cod roşu". În alte 53 de departamente, codul este portocaliu. Parizienii caută răcoarea în piscinele temporare de pe cursul Senei. Numărul celor admişi este limitat sever aşa că se poate păstra distanţa iar masca nu este necesară. 

În Spania piscinele private sunt refugiu atât în faţa căldurii cât şi a noului coronavirus. Aici există cam un milion de piscine private iar acum, mulţi proprietari le închiriază, pentru câteva ore, familiilor care doresc să se relaxeze într-o ambianţă plăcută, fără teama de infecţie.

ProprietarăDezinfectez totul după plecarea clienţilor, eu sunt prima interesată să fac asta, pentru că mai înot şi eu în piscina mea. 

Client: Vremea este grozavă iar aici suntem şi mult mai liniştiţi în ce priveşte Covid-19.

Preţul este între 14 şi 20 de euro de persoană, dar, pentru proprietari, sumele sunt binevenite, mai ales că mulţi au rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Weekend de foc în Europa. În Marea Britanie și Franţa temperaturile au atins niveluri record