Antena Meniu Search
x

Video Xi Jinping a cerut ca armata chineză să fie pregătită pentru a câştiga războaie. Buget uriaș alocat apărării

Armata chineză trebuie să fie pregătită pentru a câştiga războaie. Ordinul vine de la preşedintele Chinei, Xi Jinping, care a anunţat în faţa Parlamentului că perfecţionarea capabilităţilor militare este un nou ţel stabilit de Partidul Comunist. Cerinţa vine la scurt timp după ce a fost anunţat unul dintre cele mai mari bugete pentru apărare din lume. Beijingul va da 200 de miliarde de euro pentru apărare anul acesta, pe fondul creşterii tensiunilor dintre China şi Statele Unite în Marea Chinei de Sud. 

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 21:54

Vezi și

China trebuie să-şi îmbunătăţească folosirea resurselor cum ar fi tehnologia, lanţurile de aprovizionare şi rezervele naţionale "pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie", a declarat miercuri preşedintele chinez Xi Jinping, care urmează să fie reales formal în acest post în cursul săptămânii, transmite Agerpres.

Consolidarea şi perfecţionarea "capabilităţilor strategice integrate" este o nouă cerinţă stabilită de Partidul Comunist Chinez, le-a spus Xi Jinping reprezentanţilor Armatei Populare de Eliberare, denumirea oficială a armatei chineze, şi ai poliţiei militare în timpul sesiunii anuale a parlamentului. Purtând un costum de culoare kaki militar, Xi Jinping, care anul trecut şi-a asigurat al treilea mandat de lider al partidului comunist, le-a amintit militarilor că ei sunt conduşi de partid.

China vrea să fie independentă în contextul global tensionat

"China trebuie să folosească mai bine, ştiinţa, tehnologia şi industria pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie", a indicat el, îndemnând laboratoarele naţionale să-şi accelereze cercetarea tehnologică militară astfel încât China să nu fie nevoită se apeleze la alte ţări pentru nevoile sale în sectorul Apărării.

Preşedintele chinez a cerut creşterea flexibilităţii lanţurilor de aprovizionare, intensificarea lucrărilor în infrastructură şi crearea unor rezerve naţionale cu destinaţie militară. El a evocat şi existenţa unor "riscuri strategice" pe care armata chineză trebuie să le aibă în vedere, dar nu le-a precizat.

Într-o altă intervenţie, susţinută în ziua anterioară, Xi Jinping a avertizat că 'ţări occidentale, conduse de Statele Unite, au pus în aplicare o politică de îngrădire, de încercuire şi de represiune împotriva Chinei, ceea ce a condus la provocări fără precedent pentru dezvoltarea ţării'.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Xi Jinping a cerut ca armata chineză să fie pregătită pentru a câştiga războaie. Buget uriaș alocat apărării