Antena Meniu Search
x

Yemen: Rebelii șiiți afirmă că au tras o rachetă Scud asupra unei baze militare saudite

Rebelii șiiți houthi din Yemen au afirmat că au tras, marți dimineața, o rachetă Scud asupra bazei militare saudite Al-Salil din regiunea Riad

Rebelii șiiți houthi din Yemen au afirmat că au tras, marți dimineața, o rachetă Scud asupra bazei militare saudite Al-Salil din regiunea Riad

'Racheta a atins ținta cu precizie', a anunțat agenția aflată sub controlul Houthi, citând un purtător de cuvânt militar.

Tirul nu a fost deocamdată confirmat de Arabia Saudită, care conduce o coaliție angajată din 26 martie într-o campanie de raiduri aeriene împotriva rebelilor houthi în Yemen.

'Tirul este răspunsul la agresiunea Arabiei Saudite, care și-a multiplicat raidurile criminale împotriva țării noastre', a afirmat purtătorul de cuvânt yemenit. 'Acesta este un alt mesaj adresat forțelor de opresiune', a continuat el, promițând 'noi surprize în zilele ce vor urma'.

Purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi a invocat un tir precedent cu rachete Scud împotriva unei baze militare din sudul Arabiei Saudite, tir care a făcut, potrivit sursei, 'numeroși morți printre comandanții saudiți, americani și israelieni care se găseau acolo'.

Arabia Saudită a anunțat, la 6 iunie, că a interceptat o rachetă Scud trasă de houthi asupra Khamis Mushait, oraș din sud-estul regatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Yemen: Rebelii șiiți afirmă că au tras o rachetă Scud asupra unei baze militare saudite