Antena Meniu Search
x

Video "Zăpadă până la piept și nici nu am picioarele pe pământ!". Ninsorile fac ravagii în New York, doi oameni au murit când curățau zăpada din faţa caselor lor

Regiunile de nord şi de vest ale statului New York sunt paralizate de prima furtună cu ninsoare a iernii. Stratul de zăpadă a atins pe alocuri un metru şi 50 de centimetri, iar ninsoarea şi viscolul continuă. Doi oameni şi-au pierdut viaţa, răpuşi de crize cardiace, în timp ce încercau să cureţe zăpada din faţa caselor lor.

de Redactia Observator

la 19.11.2022, 11:48

Vezi și

Zăpadă până la piept, ia uitaţi-vă la asta! Şi nici măcar nu am picioarele pe pământ!

În oraşul Buffalo şi districtele vecine din statul New York, iarna a început în forţă cu mai bine de o lună înaintea datei oficiale, 21 decembrie. Ninsoarea abundentă şi care nu pare să se mai termine a blocat mai multe şosele şi a suspendat activitatea aeroportului care-i aduce pe turişti la cascada Niagara. Cel puţin o clădire s-a dărâmat parţial sub greutatea zăpezii. Iar numeroşi automobilişti care au ignorat avertismentele meteorologilor au rămas blocaţi în troiene. 

Byron Brown, primarul oraşului Buffalo: Este o furtună imprevizibilă. Vedem cât de tare şi cât de rapid ninge în sudul oraşului Buffalo, iar din acest motiv circulaţia cu maşina este deosebit de riscantă. Oamenii care încearcă să se deplaseze rămân blocaţi. 

Mii de tone de sare au fost presărate pe şosele, în New York

Pe acelaşi subiect

Furtuna timpurie de zăpadă este urmarea aşa-numitului "efect de lac". Aerul relativ cald de deasupra Marilor Lacuri, dintre Statele Unite şi Canada, intră în contact cu cel glacial, venit dinspre Arctica, din straturile superioare ale atmosferei. Aceste explicaţii nu îi liniştesc prea mult pe localnicii care se confruntă direct cu gerul, ninsoarea şi consecinţele lor. 

Guvernatoarea statului New York a decretat din vreme starea de urgenţă în districtele ameninţate de furtună. Mii de tone de sare au fost presărate pe şosele, iar sute de maşini de deszăpezire s-au străduit să le cureţe de zăpadă, măcar parţial. Dar eforturile lor s-au dovedit în multe locuri insuficiente, pentru că încă ninge abundent.

Furtuna a început printr-un fenomen bizar

Nathan Martin, şef lucrări publice, Buffalo: Peste noapte, (furtuna) se va deplasa spre nord, iar noi, oraşul, vom fi din nou loviţi şi ne vom reorganiza echipele pentru a fi siguri că facem faţă ninsorii în tot oraşul. 

Furtuna a început printr-un fenomen bizar. În apropiere de Buffalo a nins abundent în timp ce fulgerele brăzdau cerul şi răsunau tunetele. Acest gen de vreme extremă, numit de meteorologi THUNDERSNOW nu este, totuşi, fără precedent. El s-a produs, acum trei ani, şi la noi, într-o comună din judeţul Buzău. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Zăpadă până la piept și nici nu am picioarele pe pământ!". Ninsorile fac ravagii în New York, doi oameni au murit când curățau zăpada din faţa caselor lor