Antena Meniu Search
x

Zeci de case din statul american Washington, amenintate de o uriasa alunecare de teren

Zeci de familii din statul american Washington si-ar putea pierde locuintele, amenintate de o uriasa alunecare de teren. O casa a fost, deja, distrusa dupa ce faleza de pe malul Pacificului s-a prabusit pe o lungime de cateva sute de metri.

Vezi și

Catastrofa s-a produs pe o insula, la vreo 80 de kilometri de Seattle. Inainte de zori, localnicii au fost treziti din somn de un zgomot ca de tunet, urmat de ceea ce parea a fi un cutremur. Cand au privit afara, au constatat ca peisajul era cu totul schimbat.

O casa a fost pur si simplu smulsa din temelii de marea surpare. Proprietarul a scapat nevatamat si a fost evacuat mai tarziu. Alte locuinte se afla, acum, la doar cativa metri de prapastie.

In total, peste 30 de cladiri sunt considerate nesigure. Unele sunt case de vacanta, neocupate in prezent, dar altele sunt locuinte permanente. O parte din sinistrati au fost evacuati cu barcile, deoarece casele lor nu mai erau accesibile pe uscat. Locuitorii din vecinatate se tem sa nu fie si ei nevoiti sa plece.

Cauza prabusirii este inca neclara, dar pe insula s-au mai produs alunecari de teren. De fapt, geologii au examinat, acum cateva zile, chiar faleza care s-a prabusit. Ei au revenit acum pentru a stabili daca pamantul s-a stabilizat destul pentru ca macar unii din localnici sa se intoarca acasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Zeci de case din statul american Washington, amenintate de o uriasa alunecare de teren