Antena Meniu Search
x

Video Zeci de copii din România au fost prinşi la furat pe străzile din Roma. 29 de conaționali au fost arestați

Hoţii români au speriat Vestul. Iar acum reţelele au o nouă tactică: trimit copiii la furat. Zeci de minori din România au fost prinşi pe străzile din Roma, unde erau obligaţi să fure zilnic bani şi telefoane din buzunarele localnicilor şi turiştilor. 29 de români au fost arestaţi, pentru exploatarea copiilor şi adolescenţilor.

de Redactia Observator

la 11.03.2021, 20:38

Vezi și
  • Investigaţiile carabinierilor au început în urmă cu patru ani, după ce şase adolescenţi au fost prinşi de poliţia italiană.

Două adolescente îşi urmăresc ţinta până în lift. Planul e simplu: una îi distrage atenţia, în timp ce cealaltă fată îi fură portofelul. Uşile se deschid, tinerele pleacă neobservate. Episodul durează doar câteva secunde. Scene identice au loc în fiecare zi în centrul Romei.

Antonio Caterino, Carabinieri: ”În spatele exploatării acestor copii se află o organizaţie bine pusă la punct, care exploatează - înainte de toate - fragilitatea unor minori care sunt victimele principale ale acestor infracţiuni, şi anume furturile din buzunare”.

La Roma, peste 50 de copii erau trimiși zilnic la furat de o grupare de români

La Colosseum, Treptele Spaniole şi în Piaţa Poporului, în magazine şi la metrou, 54 de minori cu vârstele cuprinse între 11 şi 17 ani erau trimişi zilnic la furat. Banii ajungeau la părinţi şi erau singura sursă de venit a familiilor de români, stabilite în Anzio, la 50 de kilometri de capitala Peninsulei.

Antonio Caterino, Carabinieri: ”Pe parcursul anchetei am trimis în şcolile disciplinare peste 50 de minori”.

29 de români au fost arestaţi, iar 64 sunt acum anchetaţi. 

Investigaţiile carabinierilor au început în urmă cu patru ani, după ce şase adolescenţi au fost prinşi de poliţia italiană. Reţeaua a fost destructurată în urma unei ample operaţiuni, la care a participat şi Poliţia Română.

Copiii din România, trimişi la furat în marile capitale, au speriat Europa. Şi nu de ieri, de azi. În Paris, în perioada 2014-2017, furturile săvârşite de copii şi adolescenţi din ţara noastră au adus câştiguri de peste jumătate de milion de euro. 9 indivizi au fost acuzaţi de trafic de minori şi condamnaţi la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Zeci de copii din România au fost prinşi la furat pe străzile din Roma. 29 de conaționali au fost arestați