Antena Meniu Search
x

41 de migranți, între care trei copii, au murit după ce s-au răsturnat cu barca în largul insulei Lampedusa

41 de migranți, între care trei copii, și-au găsit sfârșitul după ce barca pe care se aflau s-a răsturnat și s-a scufundat în timp ce naviga în largul Insulei italiene Lampedusa, potrivit ANSA.

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 15:53

Zeci de migranți, între care trei copii, au murit după ce s-au răsturnat cu barca în largul insulei Lampedusa - Profimedia

Patru persoane care au supravieţuit naufragiului le-au spus salvatorilor că se aflau la bordul unei ambarcaţiuni care a plecat de la Sfax, în Tunisia, cu 45 de persoane la bord - inclusiv trei copii. Ambarcaţiunea s-a răstunat după câteva ore după ce a plecat de la Sfax.

41 de morți, după un naufragiu în largul coastei Lampedusa

Supravieţuitorii - trei bărbaţi şi o femeie originari din Coasta de Fildeş şi Guineea - au declarat că au fost salvaţi de către un cargou şi transferaţi pe o navă a Pazei de Coastă italiene.

Duminică, Paza de Coastă italiană a semnalat dispariţia a două ambarcaţiuni şi a anunţat că aproximativ 30 de persoane au fost date dispărute.

A salvat 57 de persoane şi a recuperat două cadavre.

Autorităţile tunisiene au anunţat luni că au recuperat 11 cadavre în urma unui naufragiu, în apropiere de Sfax, duminică, şi au dat dispăruţi 44 de migranţi în urma acestui naufragiu. În Italia au sosit, de la începutul lui 2023, aproximativ 93.700 de migranţi, potrivit unui bilanţ prezentat luni de Ministerul italian de Interne. Autorităţile italiene înregistrau, în aceeaşi perioadă a lui 2022, 44.700 de migranţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » 41 de migranți, între care trei copii, au murit după ce s-au răsturnat cu barca în largul insulei Lampedusa