Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de mii de case din Irlanda au rămas fără curent din cauza furtunii Barney

Zeci de mii de case au rămas fără curent marți în Irlanda din cauza unei furtuni, care a provocat și perturbări ale transportulului maritim și aerian.

de Redactia Observator

la 18.11.2015 , 10:24

 Zeci de mii de case au rămas fără curent marți în Irlanda din cauza unei furtuni, care a provocat și perturbări ale transportulului maritim și aerian, relatează AFP.

Furtuna, pe care meteorologii au denumit-o "Barney", a deteriorat numeroase instalații electrice, privând temporar de curent circa 45.000 de case.

"În prezent, 25.000 de persoane au rămas fără energie electrică", a declarat Bernardine Maloney, de la ESB, principala companie responsabilă pentru furnizarea energiei electrice, adăugând că zonele cele mai afectate sunt sudul și centrul Irlandei.

Articolul continuă după reclamă

Serviciul meteorologic irlandez Met Eireann a emis o alertă pentru ziua de marți, avertizând că rafalele de vânt ar putea ajunge la 130 de kilometri pe oră.

Numeroase zboruri către aeroporturile din Cork, Dublin și Shannon au fost anulate, întârziate sau deturnate, iar unele dintre cursele de feribot care asigurau legătura cu Țara Galilor au fost de asemenea anulate.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Zeci de mii de case din Irlanda au rămas fără curent din cauza furtunii Barney