Antena Meniu Search
x

Zelenski îi dă replica lui Putin, după acuzațiile de terorism: Vrea statul terorist pace? Evident că nu

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat duminică poziţia potrivit căreia este imposibil să se negocieze cu Rusia. "Când cineva vrea să negocieze, nu procedează astfel. Iar când cineva este un terorist, exact aşa procedează", a declarat liderul de la Kiev, în urma acuzațiilor omologului său de la Kremlin. 

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 10:55

Zelenski îi dă replica lui Putin, după ce a acuzat Ucraina de terorism: Vrea statul terorist pace? Evident că nu
Zelenski îi dă replica lui Putin, după ce a acuzat Ucraina de terorism: Vrea statul terorist pace? Evident că nu - Facebook

"Terorismul constant împotriva populaţiei civile este în mod evident o respingere de către Rusia a negocierilor reale", a spus Zelenski într-un mesaj video difuzat duminică seara târziu. "Terorismul la nivel de stat este una dintre cele mai grave crime internaţionale", a subliniat preşedintele Ucrainei.

"Vrea statul terorist pace? Evident că nu. Dovedeşte asta în fiecare zi şi în fiecare noapte. Cel puţin 14 oameni au murit noaptea trecută ca urmare a atacurilor ruşilor la Zaporojie asupra clădirilor rezidenţiale. Peste 70 de oameni au fost răniţi, inclusiv 11 copii. Doar în acestă săptămână la Zaporojie au murit cel puţin 43 de oameni în atacuri. Şi au existat şi atacuri asupra Harkivului, Donbasului şi altor oraşe ale Ucrainei... Au fost şi atacuri cu drone iraniene. Atacuri aeriene. Majoritatea vizând infrastructura civilă a Ucrainei şi civili", a transmis Zelenski.

Cu puţin timp înainte de mesajul lui Zelenski, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile de informaţii ucrainene (SBU) de recentul atac asupra podului din Crimeea, calificând acest atac drept "un act terorist".

Podul este un simbol al anexării Crimeii de către Rusia în 2014. În mai 2018, Vladimir Putin a inaugurat Podul Crimeii, lung de 19 kilometri, peste strâmtoarea Kerci, cel mai lung din Europa, în ideea de a pune capăt astfel izolării peninsulei. La sfârşitul anului 2019, a fost deschis şi tronsonul de cale ferată al podului, fapt condamnat atât de Ucraina, cât şi de Occident, care continuă să considere peninsula ca parte a teritoriului ucrainean. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Zelenski îi dă replica lui Putin, după acuzațiile de terorism: Vrea statul terorist pace? Evident că nu