Antena Meniu Search
x

Zelenski, prima vizită în Polonia de la începutul războiului. Preşedintele Ucrainei, "întâmpinat" cu proteste

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi soţia sa au aterizat miercuri în Polonia pentru o vizită de stat în care acesta mulţumeşte oficial statului polonez pentru ajutorul crucial oferit ucrainenilor care au imigrat în Polonia în urma invaziei ruseşti, informează ABC News.

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 13:46

Volodimir Zelenski, vizita in Polonia
Zelenski, prima vizită în Polonia de la începutul războiului. Preşedintele Ucrainei, "întâmpinat" cu proteste - Profimedia

Volodimir Zelenski împreună cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, și prim ministrul Mateusz Morawiecki vor participa la o adunare oficială despre reconstrucţia Ucrainei, mai apoi urmând să se întâlnească cu o parte din refugiaţii care şi-au găsit un cămin în Polonia.

Marcin Przydacz, șeful biroului de politică externă al președintelui polonez a declarat că această vizită a preşedintelui ucrainean este prima de acest fel, deoarece acesta a venit însoţit de prima doamnă, anunţând în prealabil vizita oficială în Polonia.

Peste 1,5 milioane de ucraineni au fost înregistraţi oficial în Polonia de la începerea războiului însă numărul real din prezent rămâne necunoscut din cauza tranzitării continue între cele două state.

Vizită oficială la momentul nepotrivit

Pe acelaşi subiect

Vizita lui Zelenski vine într-un moment delicat din punct de vedere economic, fermierii polonezi fiind din ce în ce mai furioşi din pricina importului de cereale din Ucraina care a cauzat scăderea preţurilor pe piaţă.

Fermierii din Polonia mărturisesc că deşi cerealele venite din Ucraina sunt menite doar să fie tranzitate prin Polonia, acestea ocupă spaţiu în silozuri şi ajung în pieţele locale, cauzând scăderea preţurilor locale pentru fermieri.

Fermieri români și bulgari spun că se confruntă cu aceeași problemă.

Furia fermierilor vine ca un atac asupra viitoarelor alegeri parlamentare din toamnă faţă de guvernul lui Morawieck.

Henryk Kowalczyk, ministrul Agriculturii din Polonia, care a fost în centrul furiei fermierilor, a demisionat din funcție cu o oră înainte de întălnirea dintre cei doi preşedinţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Zelenski, prima vizită în Polonia de la începutul războiului. Preşedintele Ucrainei, "întâmpinat" cu proteste