Antena Meniu Search
x

Zelenski promite repercursiuni, după cel mai mare atac rusesc asupra infrastructurii civile din Liov. Patru morți, după ce o rachetă a lovit un bloc

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis joi un răspuns "tangibil" după atacul rus asupra unui imobil rezidenţial din Liov (Lvov), în vestul Ucrainei, atac soldat cu patru morţi, potrivit unui nou bilanţ, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 14:06

Vezi și

"Va exista în mod cert un răspuns dat inamicului. Un răspuns tangibil", a declarat Zelenski pe Telegram, într-un mesaj însoţit de o înregistrare video în care se pot distinge mai multe clădiri puternic avariate.

În urma unui "atac rus cu rachetă", "patru persoane au fost ucise, nouă au fost rănite", a anunţat ministrul de interne al Ucrainei, Ihor Klimenko, pe Telegram.

Operaţiunile de salvare continuă, a adăugat Klimenko, precizând că "etajele 3 şi 4 de la două scări (ale imobilului) au fost distruse".

"Acesta este cel mai mare atac asupra unei infrastructuri civile la Liov, de la declanşarea invaziei la scare mare" asupra Ucrainei, a scris primarul Liovului, Andrii Sadovîi, pe Telegram.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cel mai mare atac asupra unei infrastructuri civile la Liov

Guvernatorul regional Maksim Kozitski a semnalat în timpul nopţii că "rachete inamice" se îndreaptă spre regiunile din vestul Ucrainei, citând forţele armate ucrainene.

"O serie de explozii" a fost apoi auzită la Liov, potrivit primarului. "Distrugerile sunt enorme, peste 50 de apartamente au fost devastate (...). Un imobil de birouri a suferit distrugeri, la fel şi clădirea unei şcoli şi a unui cămin al Universităţii Politehnice din Liov", potrivit lui Sadovîi.

Aflat la mai multe sute de kilometri de front, oraşul Liov şi regiunea sa au fost deja vizate de atacuri de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei pe 24 februarie 2022.

În noaptea de 19 spre 20 iunie, o "infrastructură civilă" din Liov a fost lovită de drone şi cinci persoane au fost ucise în martie în urma unui bombardament asupra unui cartier rezidenţial din Velika Vilşaniţea, în regiunea Liov.

Pe terenul de luptă, Volodimir Zelenski a apreciat că lentoarea livrărilor de arme către Ucraina a întârziat contraofensiva Kievului, ceea ce i-a permis Moscovei să-şi întărească apărarea în zonele ocupate, în special cu ajutorul minelor.

"Doream să aibă loc mult mai devreme contraofensiva noastră", a declarat Zelenski la Odesa pentru jurnalistul Erin Burnett de la canalul american CNN, într-un interviu difuzat miercuri şi filmat câteva zile înainte.

"Le sunt recunoscător SUA (...), însă eu le-am spus, la fel şi europenilor, că noi am vrea să începem contraofensiva noastră mai devreme şi că am avea nevoie de toate armele şi de tot materialul pentru aceasta", a spus Zelenski. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Zelenski promite repercursiuni, după cel mai mare atac rusesc asupra infrastructurii civile din Liov. Patru morți, după ce o rachetă a lovit un bloc