Antena Meniu Search
x

Video Zi de doliu în Japonia: Shinzo Abe a fost condus pe ultimul drum. Slujba privată a avut loc într-un templu încărcat de istorie

Azi a fost înmormântat fostul premier Shinzo Abe. Impresionanta ceremonie a avut loc la unul dintre cele mai mari temple budiste din ţară. Cel mai longeviv premier al Japoniei a fost asasinat vineri de un fost militar, crimă care a şocat întreaga lume. 

de Redactia Observator

la 12.07.2022, 22:11

Vezi și

Mii de oameni au ieşit pe străzile din Tokyo pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Shinzo Abe. Slujba a fost privată şi a avut loc într-unul dintre cele mai încărcate de istorie temple ale Japoniei. Vechi de peste 600 de ani, găzduieşte mormintele a şase dintre shogunii Tokugawa, conducători militari, precum şi ale soţiilor şi copiilor acestora. 

După ceremonie, cortegiul funerar a părăsit templul pentru a trece prin faţa instituţiilor politice unde Abe a activat de-a lungul carierei: s-a oprit la Parlament, la sediul guvernului şi la sediul partidului al cărui membru a fost până în ziua morţii. În faţa fiecărei clădiri, miniştri, funcţionari şi angajaţi s-au înclinat, cu mâinile împreunate, la trecerea cortegiului. 

De ce a fost ucis Shinzo Abe

Shinzo Abe a fost asasinat vinerea trecută. În timp ce ţinea un discurs la un miting electoral, un bărbat a tras asupra lui cu o armă improvizată. Fostul premier a fost transportat la spital, dar nu a mai putut fi salvat. Ucigaşul său, un fost militar, acum şomer se află acum în arest. El le-a spus anchetatorilor că l-a ucis pe Shinzo Abe, pentru că acesta ar fi a promovat un grup religios, pentru care mama sa ar fi donat toţii banii. Shinzo Abe rămâne în istorie ca fiind cel mai longeviv premier al Japoniei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Zi de doliu în Japonia: Shinzo Abe a fost condus pe ultimul drum. Slujba privată a avut loc într-un templu încărcat de istorie