Antena Meniu Search
x

Video Zile decisive pentru aderarea României la Schengen. Cine deţine "cheia" intrării noastre în spaţiul de liberă circulaţie

Urmează o săptămână decisivă pentru intrarea României în spaţiul european fără frontiere. Până acum, am reuşit să întoarcem votul celor mai mari contestatari: Olanda şi Suedia. Cheia aderării la Schengen se află însă la Viena. Iată de ce se opun austriecii şi la ce ne putem aştepta.

De Redactia Observator la 04.12.2022, 20:25
Vezi și

Aderarea României la Spaţiul Schengen. Prima zi cu miză crucială este 6 decembrie. Atunci, Comisia Europeană va prezenta un raport privind migraţia ilegală şi va încerca să convingă Austria că România şi Bulgaria nu sunt pe rutele celor care vor să ajungă în Vest. Acesta este de altfel principalul argument pentru care Guvernul de la Viena ne spune încă "Nein". Olanda şi Suedia au fost convinse pe ultima sută de metri că ţara noastră şi-a securizat frontierele. 

Zile decisive pentru aderarea României la Spaţiul Schengen

Apoi, pe 7 decembrie, se va vota agenda finală a consiliului JAI, la care aderarea României la Schengen este o prioritate. 8 şi 9 decembrie vor fi zilele decisive. Atunci va avea loc întâlnirea miniştrilor de Interne din statele membre ale Uniunii Europene, unde trebuie luată o decizie în unanimitate asupra acceptării României în spaţiul european fără frontiere. Dacă până atunci, Austria nu îşi va schimba votul, dezbaterile ar putea fi amânate cu o lună sau două, după cum a anunţat deja preşedintele Klaus Iohannis.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Zile decisive pentru aderarea României la Schengen. Cine deţine "cheia" intrării noastre în spaţiul de liberă circulaţie