Antena Meniu Search
x

Ziua Morţilor, celebrată în cimitirele din Mexic şi Peru. Familiile celor plecaţi în Ceruri s-au adunat pentru a-i comemora cu muzică, dans şi machiaje extravagante

La nici o zi după Halloween, mexicanii au sărbătorit Ziua Morţilor. Contrar felului în care înţelegem noi moartea, Dia de los Muertos este veselă şi colorată. Legenda spune că, în această zi, sufletele celor care nu mai sunt printre noi coboară pe Pământ. Muzica a răsunat în cimitirele din Mexic şi Peru, iar momintele au fost îmbrăcate în gălbenele. 

de Redactia Observator

la 02.11.2023, 10:06

Vezi și

Zeci de familii s-au adunat în cimitirele din Mexic pentru a-i aminti pe cei plecaţi dintre noi într-un mod cu totul special: cu muzică şi machiaje extravagante. Dia de los Muertos sau Ziua Morţilor are şi o legendă. Se spune că, acum, sufletele celor care au murit coboară pe Pământ. 

Localnic: Este mormântul fratelui meu. El a murit în 2011, când avea numai 21 de ani. Seara asta e foarte importantă pentru mine, simt că pot crea o legătură mai mare cu el. 

Cimitirele au fost umplute cu gălbenele mexicane al căror miros îi ghidează spre lumea viilor pe cei decedaţi. Mai mult, rudele vin cu "pâinea morţilor", o băutură alcoolică din agave, cranii de zahăr, precum şi fructe pentru a potoli foamea morţilor.

Voie bună a fost şi în cimiterele din Peru

Sunetul muzicii tradiţionale a transformat locul care aduce mereu tristeţe într-un loc vesel. 

Localnic: Rudele celor decedaţi vin cu muzică, cu tot felul de mâncăruri specifice în Peru şi se bucură până se lasă noaptea. 

Tradiţia cum că muzica trebuie să răsune lângă morminte nu este aleasă la întâmplare. 

Localnic: Dacă decedatului i-a plăcut muzica, trebuie să venim să-i celebrăm cu cu acel tip de muzică. 

Sărbătoarea datează din religiile precolumbiene și are peste 3.000 de ani vechime. Legenda spune că sufletele copiilor decedați se întorc din cer și se reunesc cu familiile lor pe 1 noiembrie, iar sufletele adulților decedați vin în vizită pe 2 noiembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ziua Morţilor, celebrată în cimitirele din Mexic şi Peru. Familiile celor plecaţi în Ceruri s-au adunat pentru a-i comemora cu muzică, dans şi machiaje extravagante