Antena Meniu Search
x

Video Sfântul Patrick. Sărbătoarea irlandeză a răsunat în toate oraşele lumii. Ce păţesc cei care nu se îmbracă în verde în această zi specială

Cinci sute de mii de oameni au umput străzile din Dublin în Ziua Sfântului Patrick, celebra sărbătoare irlandeză. Bucurie a fost însă şi în alte oraşe ale lumii, de la Tokyo până la New York. Şi, tot în Statele Unite, râul din Chicago a fost colorat în verde după o tradiţie începută cu peste 50 de ani în urmă. 

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 21:24

Vezi și

Cimpoaiele au deschis sărbătoarea în Dublin, capitala Irlandei. Printre cei aliniaţi pe străzile colorate în verde, s-au aflat o sută de mii de turişti veniţi din toată lumea. Oamenii s-au bucurat de carele alegorice, costumele colorate şi dispoziţia festivă care a cuprins întreg oraşul. 

"Parada este lucrul ideal de văzut în Dublin, este o experienţă unică în viaţă"; "Este grozav, toţi sunt îmbrăcaţi în verde. Sunt petreceri, concerte, ne simţim atât de bine"; "Niciodată nu am văzut atât de mulţi oameni la un loc, să aniverseze ziua ţării", au fost doar câteva dintre părerile celor care au participat la paradă. 

Sfântul protector al ţării a fost aniversat şi în alte ţări

Sfântul protector al ţării a fost aniversat şi în alte ţări cu mari comunităţi irlandeze. La Tokyo, localnicii s-au întrecut cu străinii în costume. La New York, parada a avut loc cu o zi mai devreme, fără ca asta să afecteze buna-dispoziţie. Unii oameni au admirat momentele spectaculoase de pe margine, în timp ce alţii au ales să privească parada din baruri cu o bere în faţă. 

Eric Adams, primar oraş New York: Uitaţi-vă pe acest bulevard. Cea mai mare populaţie de irlandezi din Statele Unite este în oraşul New York. La fel ca alte grupuri care au venit şi au ajutat la construirea acestui oraş. Suntem foarte încântaţi pentru ziua aceasta, ne vom distra foarte mult.

Râul din Chicago a fost colorat în verde

Datând încă din 1762, parada din New York este considerată a fi cea mai veche şi cea mai mare festivitate din lume dedicată Sfântului Patrick. Anul acesta a fost organizată cu o zi mai devreme decât în mod normal întrucât sărbătoarea pică într-o zi de duminică. Un alt moment mult aşteptat a fost şi colorarea râului care traversează Chicago. Pentru al 60-lea an la rând, apa a devenit verde. 

Ziua Sfântului Patrick are însă şi câteva superstiţii. Conform legendei, cine nu este îmbrăcat în verde, va fi ciupit de spiriduşii bine-cunoscuţi deja în folclorul irlandez. Explicaţia din spate este cât se poate de simplă - verdele ne face invizibili în faţa micilor creaturi!

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Sfântul Patrick. Sărbătoarea irlandeză a răsunat în toate oraşele lumii. Ce păţesc cei care nu se îmbracă în verde în această zi specială