Antena Meniu Search
x

Video Comisarii Gărzii de Mediu au mers în control la ferma din Galaţi cu mii de păsări moarte şi îngropate, după dezvăluirile Observator. Dezastrul descoperit este peste aşteptări

Anchetă la ferma avicolă din Galaţi, unde reporterii Observator au descoperit, în exclusivitate, mii de păsări moarte şi îngropate aproape de curţile localnicilor. Am arătat imaginile şi celor de la Grada de Mediu, aşa că azi comisarii au venit şi s-au apucat să răscolescă terenul. Ce-au găsit întrece orice imaginaţie.

de Adrian Obreja

la 24.08.2021, 19:27

Vezi și
  • Mii de păsări moarte au fost îngropate la o fermă avicolă din Galaţi, în loc să fie incinerate.

Tone de leşuri de găini în descompunere. Asta au găsit comisarii Gărzii de Mediu în curtea fermei avicole din Galaţi. Au vrut să se convingă de proporţiile dezastrului, după ce reporterii Observator au prezentat, în exclusivitate, imaginile cu mii de păsări îngropate.  

Dezastrul capătă amploare de la o oră la alta, pe măsură ce continuă săpăturile. Ca să vă faceţi o idee despre ce este vorba, ceea ce vedeţi în imagini a ieşit pur şi simplu din pământ, în momentul în care a fost băgată cuva excavatorului.

Un focar de infecţie a ţâşnit de la primele săpături. Măruntaiele găinilor intrate în putrefacţie au format o mare de mizerie care bălteşte chiar în apropierea caselor. Zona e contaminată de râuri de otravă. 

Comisar Garda de Mediu: Noi trebuie să mai săpăm şi în alte locuri. Sunt acolo resturi de animale! Vreau să vină urgent cineva din partea conducerii aici!

Pe acelaşi subiect

Şi a venit. Acelaşi administrator care ieri recunoştea deschis nenorocirea pe care a provocat-o: "Eu vă zic sincer, eu nu m-am gândit că ei sapă acolo lângă drum". 

Garda de Mediu a sesizat procurorii şi DSP-ul în cazul păsărilor moarte îngropate la Galaţi

Azi, în faţa evidenţei, părea contrariat. Şi complet nevinovat: "Eu habar n-am avut, eu aseară am aflat".

Viceprimarul a încercat şi el să-i ţină partea. Asta până a văzut mizeria ţâşnind din pământ: "E de nedescris, într-adevăr! S-ar putea să fie şi de la ploi chestia asta".

Pentru oamenii din zonă, prăpădul e vizibil de mult. Au fost martori neputincioşi la dezastru. 

Localnic: Toate păsările moarte le bagă acolo. Miroase a mortăciune.

Localnic: Sunt găini îngropate peste tot în ferma asta. Miroase aici de, de, de ... E o mafie, clar.

Octavian Berceanu, şef Garda de Mediu: Prelevăm probe, probele vor fi analizate să vedem dacă există infestări ale pânzei freatice şi dacă există un potenţial pericol al sănătăţii oamenilor. Acel modus operandi de la Smârdan îl regăsim şi aici. 

Fenomenul animalelor moarte, îngropate de ferme sau incineratoare care ar fi trebuit să le ardă, ne arată că stăm pe o bombă ecologică cu ceas. În cazul păsărilor de la Galaţi, Garda de Mediu a sesizat deja procurorii, dar şi DSP-ul. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Fii Observator » Comisarii Gărzii de Mediu au mers în control la ferma din Galaţi cu mii de păsări moarte şi îngropate, după dezvăluirile Observator. Dezastrul descoperit este peste aşteptări