Antena Meniu Search
x

Video Drumul către mare se anunță un calvar și sezonul acesta. Lucrările pe șoseaua către Mamaia vor fi gata abia în 2023

Trei săptămâni până când marea ne va chema din nou la ea. Dar, de 1 mai, vom ajunge pe nisip doar după ce vom sta ore bune în trafic. Aglomeraţia va începe de pe autostradă, unde se asfaltează şi se refac poduri. Şefii de la drumuri spun că mai bine sacrifică un weekend decât să strice tot sezonul. Şi pe centura Constanţei vor fi blocaje, tot din cauza lucrărilor care trebuiau să fie gata de anul trecut.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.04.2022, 20:17

Vezi și

Drumul către mare se anunță un calvar și sezonul acesta. Lucrările vor pune serios la încercare nervii turiştilor.

Andreea Filip, reporter Observator: Primul hop este după staţia de taxare de la Feteşti, pentru că sunt lucrări pe podul care traversează braţul Borcea. Circulaţia se restricţionează pe un singur sens.

Şantier este şi la podul de la Cernavodă. Ar trebui să fie gata până la sfârşitul acestei luni.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Avem uneori de ales între a sacrifica perioada de 1-2 mai şi de a sacrifica întregul sezon estival. Atunci, în cazul în care mai apar lucrări în această perioadă de 1-2 mai, deci nu putem să închidem şantierul, facem apel la toţi românii care vor să se ducă spre mare să înţeleagă această situaţie.

Pe acelaşi subiect

Nou termen de finalizare pentru centura Constanței

Pe şoseaua de centură a Constanţei şantierul nu va dispărea însă curând. Deşi lucrările ar fi trebuit să fie gata anul trecut, acum a fost dat un nou termen de finalizare.

Reporter: Până când sunt lucrări? Dacă aveţi idee, se termină până la 1 Mai?

MuncitorNu ştiu.

Andreea Filip, reporter Observator: Aşa arată drumul către staţiunea Mamaia. Aşadar dacă vreţi să veniţi la mare în acest sezon estival trebuie să vă înarmaţi cu foarte multă răbdare în trafic pentru că data finalizarea lucrărilor este 23 ianuarie 2023.

Bărbat: De 3 ani de zile stăm, e impracticabil, ne chinuim la orele de vârf. Nu se poate.

ȘoferSunt toată ziua în trafic şi vreau să spun că de doi ani aşa merge.

Șoferii sunt exasperați, lucrările se derulează în ritm de melc

Şi nici nu e de mirare. Munca se derulează în ritm de melc.

Andreea Filip, reporter Observator: Este ora 11 şi 35 de minute, utilajele stau, iar muncitorii sunt într-o binemeritată pauză.

Iar capcanele de pe drumul spre mare nu se opresc aici.

Andreea Filip, reporter Observator: În cazul în care speraţi ca ruta ocolitoare, salvatoare, să fie prin Năvodari, vă înşelaţi şi aici se lucrează la pod şi se formează cozi pe kilometri întregi.

Femeie: Aşteptăm şi un sfert de oră ca să putem trece.

Reporter: Cum credeţi că se va circula la vară când vin turiştii?

FemeieLa fel.

Nici după ce ajung în Constanţa, turiştii nu pot răsufla uşuraţi, pentru că centrul oraşului este în plin proces de reabilitare.

Alin Vintilă, purtător de cuvânt Primăria Constanța: S-a lucrat la infrastructura subterană, la canalizaţia de fibră optică, la reţeaua electrică. Iar începând cu luna mai, de la jumătatea lunii mai vor începe lucrările la pavaj.

La finalul lucrărilor, reprezentanţii primăriei promit fântâni arteziene, care îi vor încânta pe localnici şi pe turişti.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Drumul către mare se anunță un calvar și sezonul acesta. Lucrările pe șoseaua către Mamaia vor fi gata abia în 2023