Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Fenomenul catalizatoarelor furate pentru aurul şi platina din ele. Mai mulţi şoferi din Ploieşti au reclamat că le-au fost furate de pe maşini

Noul trend în materie de furturi de piese auto se înregistrează la Ploieşti. Mai bine de 10 sesizări au fost făcute prin apel la 112, asta dupa ce mai mulţi şoferi s-au trezit fără catalizatoare la maşinile lor. Când au intrat pe fir, poliţiştii au descoperit că doi tineri acţionau în mod special în zone cu multe maşini, dar care aparţineau unor proprietari mai în vârstă. Un tânăr lucrător de poliţie a fost cel care a reuşit să dea de urma făptaşilor. Unul reuşit să fugă, dar la scurtă vreme a fost găsit. Acest tip de componente auto sunt foarte scumpe pe piaţa de profil.

de Cristi Georgescu

la 07.07.2021 , 14:50

  • Informaţii trimise pe Fii Observator
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cel puţin zece sesizări au fost făcute prin apel la 112, de către proprietarii ale căror maşini au rămas fără catalizatoare. Practic, doi tineri de 24 şi 25 de ani, din Mizil, urmăreau atent autoturismele, iar la lăsarea întunericului acţionau rapid. Aşa că poliţiştii au plecat în căutarea lor şi le-au înscenat un flagrant.

Inspector Principal Mihalcea Florian, secţia 2 Poliţie Ploieşti: S-a reuşit prinderea efectivă doar a unuia, celălalt reuşind să-şi asigure scăparea. Am reuşit depistarea şi celei de-a doua persoane.

Catalizatoarele sunt extrem de scumpe, iar piesa este vânată în special pentru cantitățile mici de aur și platină din componența sa.

Vezi și

Sincron Cristi Georescu - corespondent Observator: Catalizatorul se regăseşte de obicei în partea din mijlocul a maşinii, iar specialiştii spun că pentru această acţiune nu ai nevoie mai mult de cinci minute. Este o afacere profitabilă şi asta pentru că în funcţie de marcă şi maşină piesa poate să coste între 150 şi 500 de euro.

Cei doi făptaşi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Cristi Georgescu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Fii Observator » Fenomenul catalizatoarelor furate pentru aurul şi platina din ele. Mai mulţi şoferi din Ploieşti au reclamat că le-au fost furate de pe maşini