Antena Meniu Search
x

Video Bucate tradiţionale din toate colţurile ţării, la cea de-a 13-a ediție a Târgului Cetăţii din Mureş

Bucate tradiţionale, fructe şi legume proaspete, produse de artizanat locale, dar şi multă voie bună. De toate acestea au avut parte turiştii care au ajuns în acest weekend la Târgu-Mureş, la cea de-a 13-a ediție a Târgului Cetăţii.  Producători din toate colţurile ţării s-au întrecut în preparate şi produse hand-made. Turiştii şi localnicii au putut pleca spre casă cu plasele doldora de bunătăţi pentru masa de Rusalii, dar şi cu obiecte unicat.

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 14:09

Vezi și

Peste 80 de producători de produse alimentare locale şi mic artizanat au venit să-şi prezinte marfa la cea de-a 13-a ediţie a Târgului Cetăţii din Târgu Mureş. De la pâine de casă, mezeluri afumate şi brânzeturi fine, până la gemuri, siropuri, ori conserve din legume şi fructe, oferta culinară a reuşit să împace chiar şi cele mai alese gusturi.

Reporter: De care aţi ales?

Client: O bucată natur şi una cu piper. Întotdeauna o să găsim la manufactura de brânză o brânză de calitate şi gustoasă.

Producător din Sibiu: Avem cârnaţi, porc şi vită, cârnaţi de porc, slăninuţă fiartă moale, de varză cu usturoi, pecie, muşchiuleţ, caltaboş, un salam făcut de casă, cu fum natural, jumeri, pentru sărbătorile de Rusalii să-şi pună toată lumea pe masă.

Producător din Timişoara: Am venit cu unele specialităţi turceşti, mă refer la locumi, delicii turceşti, rahatul care este asortat sau avem rahat special care este din miere de albine.

Cei care vor să îşi ofere un cadou special, pot să aleagă dintr-o varietate de produse. De la obiecte din lemn sculptate sau pictate manual, ceramică, bijuterii, sau cosmetice naturale până la lumânări parfumate, sau plante decorative.

Porducător: Avem o gamă foarte variată de modele, de arome şi de culori. Avem lumânări care ard curat, fără fum şi ar fi şi un cadou ideal, sunt foarte potrivite pentru masa de sărbători.

După ce au gustat din delicatese şi s-au plimbat printre zecile de tarabe încărcate, unii turişti au ales să se energizeze cu o bere artizanală rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Bucate tradiţionale din toate colţurile ţării, la cea de-a 13-a ediție a Târgului Cetăţii din Mureş