Antena Meniu Search
x

Video Nici micii nu-i mai conving pe români să se vaccineze, Rafila face haz de necaz. Ne-ar trebui 36 de milioane de mititei pentru imunizarea colectivă

Nici măcar micii nu-i mai conving pe români să se vaccineze. În centrul de la Piața Obor abia de a mai trecut cineva astăzi. Reprezentantul României la OMS face haz de necaz: am mai avea nevoie de 36 de milioane de mici ca să atingem imunizarea colectivă. 

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 19.06.2021, 21:37

Vezi și

Dacă săptămâna trecută erau cozi la Obor, astăzi oamenii n-au prea poftit nici la mici, nici la vaccin. Sunt imagini din prima zi a campaniei de vaccinare cu mici, din Piața Obor. Atunci, sute de persoane au stat la rând ca să se imunizeze. Cum inițiativa a prins gustul succesului, autoritățile s-au gândit să deschidă un centru permanent. Astăzi însă...

Adrian Lupușor, reporter Observator: În jur de 30 de oameni așteaptă la coadă. Însă nu ca să se vaccineze, așa cum și-ar fi dorit autoritățile, ci ca să mănânce mici.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Centrul de vaccinare de la Obor va fi deschis permanent iar imuniyarea se face doar cu serul într-o singur doză Johnson & Johnson. 200 de oameni s-au vaccina aici în ultimele două zile. Mult mai puțin decât în urmă cu o săptămână, când au fost peste 1.400 de vacinați în doar trei zile.

Pe acelaşi subiect

Dr. Adnan Nejem, coordonatorul centrului de vaccinare: Lumea nu știe de noi, noi am început de ieri în punctele fixe. Probabil când o să audă despre noi, o să vină, cu siguranță. Având în vedere că a plouat, a scăzut numărul de oameni.

Scade pofta românilor pentru vaccinare

Totuși, cei care își fac curaj să vină și pe ploaie la vaccinare trebuie să știe că pot primi gratuit trei mititei şi o sticlă de apă.

Adrian Rebenciuc, managerul unei terase: Voucher-ul este valabil la noi doar dacă prezinți și certificatul de vaccinare, că așa... poți să tragi la xerox 200 și să vină să mănânci mici lejer.

Reprezentantul României la OMS crede că suntem la... zeci de milioane de mici distanță de succesul campaniei de vaccinare.

Alexandru Rafila, reprezentant OMS: Mai avem încă 6 milioane de persoane de vaccinat, până la atingerea țintei de 10,4 milioane. Dacă ne gândim că e nevoie de două doze de vaccin, înseamnă că pe domnul Cîțu îl despart de atingerea acestui obiectiv 36 de milioane de mici.

În ultimele 24 de ore, doar opt de români s-au vaccinat cu prima doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sanatate » Nici micii nu-i mai conving pe români să se vaccineze, Rafila face haz de necaz. Ne-ar trebui 36 de milioane de mititei pentru imunizarea colectivă