Antena Meniu Search
x

Video Umilinţă greu de privit. O femeie de 74 de ani, cu fractură de șold, urcă scările blocului în genunchi. Ce face "salvatorul" de pe ambulanţă

Imagini înfiorătoare au fost filmate aseară într-un bloc din Capitală. O femeie de 74 de ani urcă scările în genunchi, în timp ce "salvatorul" de pe ambulanţă care a adus-o acasă se uită la ea. Nu îi întinde mâna, nu o ajută să se ridice. O priveşte minute în şir, iar femeia, epuizată, se opreşte din treaptă în treaptă. Calvarul femeii a durat 20 de minute, timp în care a urcat două etaje.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 06.06.2021, 09:11

Vezi și

Vizibil bolnavă, aplecată de spate, aproape în genunchi, o femeie se chinuie să urce scările. În spatele ei, un ambulanţier urmăreşte scena impasibil. Nu schiţează nici cel mai mic gest să o ajute. Nici când, epuizată, bătrâna se opreşte şi respiră chinuit, ajutorul nu vine. Salvatorul de serviciu a uitat de grija pentru pacienţi din fişa postului.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: ”Au fost două etaje în care nu a primit niciun ajutor. Ambulanţierul a stat în spatele ei până în momentul în care pacienta a ajuns în faţa uşii şi a reuşit să intre în casă”.

Imaginile cu chinul femeii, suprinse de camerele de pe scara blocului

Imaginile înfiorătoare ne-au fost trimise de un telespectator pe Fii Observator. Au fost filmate azi-noapte, într-un bloc din Capitală.

Pe acelaşi subiect

Femeia a fost adusă acasă cu ambulanţa de la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni la trei dimineaţa. Cu chiu cu vai reuşeşte să coboare din ambulanţă. Abia stă în picioare. Când se sprijină de uşa ambulanţei, angajatul pare că o zoreşte. Într-un final, întinde mâna şi o ţine de braţ.

Odată intrată în bloc, epuizată, femeia se ţine de balustradă şi încearcă să urce scările. Nu reuşeşte, aşa că se aşează pe scări, îşi trage masca de pe chip şi trage aer în piept obosită.

20 de minute, două etaje

Femeie: ”La patru şi 8 minute a dat Dumnezeu de am ajuns aici în pat”.

Vecina femeii: ”De la patru fără 20”

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: ”Deci dumneavoastră v-a luat 20 de minute să urcaţi scările”

Femeie: ”Da

Femeia e căzută la pat de trei săptămâni

Doamna din imagini are 73 de ani. De trei săptămâni, a căzut la pat. Vecina ei spune că a chemat ambulanţa de trei ori. De fiecare dată a primit un calmant. Şi atât. Azi noapte, a avut din nou dureri crunte. A chemat ambulanţa.

Femeie: ”Am plătit că am muncit 32 de ani. Eu zac de trei săptămâni aici”.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: ”Cum aţi coborât-o?”

Vecina: ”Cu nişte vecini, pe un scaun, ca pe un câine mai exact. La 8 dimineaţa am vrut să mergem la dânsa la spital să îi ducem haine, când am intrat la dânsa în casă ea era în pat şi ne-am uitat pe camere. Ne a zis că a venit târâş în patru labe”.

Culmea, deşi abia se ţine pe picioare, bătrâna a fost trimisă acasă de la spital cu o ambulanţă doar cu şofer.

Reacția Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

În urma ştirii difuzate de Observator la începutul jurnalului, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a anunţat că s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în cazul ambulanţierului care a privit impasibil o pacientă în suferinţă.

De asemenea, SABIF precizează că se delimitează de comportamentul pe care îl consideră cităm neprofesionist, inuman şi nedemn al angajatului. În reacţia dată în urmă cu doar câteva minute, Serviciul de ambulanţă a anunţat că îşi cere scuze faţă de pacientă, familia ei şi opinia publică.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Fii Observator » Umilinţă greu de privit. O femeie de 74 de ani, cu fractură de șold, urcă scările blocului în genunchi. Ce face "salvatorul" de pe ambulanţă