Un medic din Tulcea este acuzat că vine beat la muncă. Pacienții l-au găsit leșinat în cabinet, dar sunt mulțumiți de el

De Andreea Filip.
Publicat: 17.03.2021, 19:12.
Actualizat: 17.03.2021, 19:31

Un medic din Tulcea este acuzat că îşi tratează pacienţii mai mult în stare de ebrietate. Oamenii spun că obişnuieşte să bea de ani buni, iar de multe ori îl găsesc leşinat în cabinet. Culmea, însă, sunt mulţumiţi de serviciile lui. Colegiul medicilor s-a autosesizat abia acum, după ce echipa Observator a pus la dispoziţie imaginile primite pe "Fii Observator".

Medic: Nu! Eu vă dau reţetele!
Pacient: Aşa. Păi hai, daţi-ne! Hai că aşteptăm să ne daţi.

Sunt imagini surprinse de bolnavi într-un cabinet medical de familie din comuna Valea Nucarilor, din judeţul Tulcea. Întins pe jos este medicul de familie. În jurul lui pacienţii înceracă să-l convingă să i consulte sau să le scrie reţete.

Medic: Închideţi uşa aici şi vă ascult, da?
Pacient: Reţetă. Eu vreau reţetă!
Medic: Dumneavoastră?
Pacient. Toţi vrem reţetă. Toţi reţetă vrem! Şi adeverinţă. Vă plătim adeverinţa.

Citește și:

Incoerent, medicul îi tratează... de jos.

Pacienţii spun că nu e prima dată când medicul de familie ar veni beat la muncă. Într-o postare pe Facebook din 2015, doctorul a fost imortalizat dormind cu capul pe masa din cabinet.

Pacient: ”Aşa este. E beţiv mare. Beţivan. L-a luat şi în comă alcoolică cu salvarea.”

Cu toate astea oamenii nu l-au reclamat pentru că, spun ei, i-a tratat bine de fiecare dată.

Pacient: ”Doctor foarte bun, dar vorba aia... băutura strică omul. Îl mai ia şi pe el ambulanţa, ce să facă, numai pe noi din sat?!”

Pacient: ”Ca medic este foarte bun, foarte, foarte, foarte bun. La orice oră când te duci, indiferent. Astea sunt problemele lui de sănătate, deci nu e... Deci are momente când mai bea, atât.”

Primarul ştie, dar susţine că nu are ce face.

Primar Valea Nucarilor: ”Face asta. A făcut şi cu mine. În fine, eu am tolerat că nu am avut încotro. Am încercat şi am găsit la un moment dat un medic care a venit, numai că tot din cauza domnului, care este actualul medic, a refuzat să-şi mai exercite profesia la noi în comunitate.”

Farmacistă: ”Are calmante puternice. Şi dacă ia calmanetele acelea şi le ia cu o sticlă din aceea mică de coniac, el s-a făcut knock-out.”

Echipa Observator a mers cu imaginile la Colegiul Medicilor din Tulcea.

Emilia Stamate, președinte Colegiul Medicilor: ”Nu am primit nicio sesizare nici de la pacienţi, nici de la autorităţile locale. Ne vom sesiza şi în cadrul comisiei de etică îl vom chema pe domnul doctor.”

Am încercat să obţinem un punct de vedere din partea medicului, însă ne-a fost imposibil să-l găsim. Doctorul nu a venit astăzi la cabinet, deşi mai mulţi pacienţi l-au aşteptat.

Imaginile cu medicul ne-au fost trimis de un telespectator pe Fii Observator. Dacă ai fost şi tu martorul unei întâmplări care se poate transforma în ştire, scrie-ne pe numărul de WhatsApp 0722 699 800. Ne puteţi trimite imagini şi pe conturile noastre de Facebook, Twitter, Instagram, în aplicaţie sau direct pe site, în secţiunea Fii Observator.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].