Antena Meniu Search
x

Video Un oraş, două anotimpuri: în sudul Bucureştiului a plouat torenţial, în timp ce în nord a fost soare. 22 de judeţe sunt sub cod galben

Un oraş, două anotimpuri! A plouat torenţial astăzi în sudul Bucureştiului. În câteva zeci de minute, străzile au fost acoperite de ape. Dacă într-o parte a Capitalei a fost prăpăd, în nordul oraşului a fost o zi de vară superbă, cu cer senin şi temperaturi ridicate.

de Andra Dolana

la 08.06.2021, 20:18

Vezi și

Norii negri, vântul puternic şi scăderea drastică a temperaturii de la 27 la 17 grade au prevestit ploaia torenţială. Furtuna a ţinut 45 de minute şi a lăsat dezastru în urma ei. A plouat cu găleata, în jur de 25 de litri pe metru pătrat. Canalizările din Cartierul Latin nu au făcut faţă şuvoaielor şi apa a înghiţit străzile. A inundat şi apartamentele de la demisolul unui bloc.

Nici parcările subterane sau maşinile bucureştenilor n-au scăpat de furia apei. Grindina şi ploaia au distrus grădinile oamenilor.

Deşi au fost luni în care a plouat şi câteva zile la rând, niciodată grădina din imagini nu s-a mai inundat. Acum, după câteva minute, trandafirii au fost acoperiţi de ape. Iar pe strada din faţa casei se putea ieşi doar cu barca.  

Cum ploaia a transformat străzile în canale navigabile, după ce a ieşit soarele, cartierul bucureştean s-a umplut de utilaje trimise să rezolve situaţia.

Pe acelaşi subiect

În timp ce sudul Capitalei era sub cod galben şi ploua cu putere, în nord era soare. Chiar dacă cerul a fost înnorat pe alocuri, în nordul Capitalei, în Piepera, la orele după-amiezii nu a fost nici urmă de ploaie. Ba din contră, soarele a strălucit cu putere.

A fost rupere de nori şi la Craiova

Până la finalul lunii, ne aşteaptă o vreme capricioasă în toată ţara. Când va fi senin şi cald, când va ploua. De altfel, potrivit meteorologilor începând de azi până vineri seară vor fi ploi, pe alocuri torenţiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În Sâmbureşti s-au tras toate cele 35 de rachete antigrindină de pe stoc. Rachetele conţin iodură de argint. Această substanţă, odată ajunsă în nor, previne formarea grindinei.

22 de judeţe din Oltenia, vestul şi nordul Munteniei şi estul Transilvaniei sunt sub cod galben de averse torenţiale până la ora 21.00. De asemenea, în sudul şi sud-vestul ţării au fost emise mai multe atenţionări nowcasting portocalii de vreme rea.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Fii Observator » Un oraş, două anotimpuri: în sudul Bucureştiului a plouat torenţial, în timp ce în nord a fost soare. 22 de judeţe sunt sub cod galben