Meniu
Search
x

Alertă de ploi, grindină și vijelii în România. 22 județe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben de vreme severă, valabilă în 22 județe. De asemenea, o informare meteo de instabilitate atmosferică este valabilă până vineri, 11 iunie, ora 23:00.

De Veronica Micu la 08.06.2021, 14:49

Județele vizate de codul galben de ploi sunt Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

Atenționarea intră în vigoare marți, la ora 11.00, și este valabilă diseară, la ora 21.00.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25 - 30 l/mp și izolat 40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp. 

Pe acelaşi subiect

Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Informare meteo de ploi, grindină şi vijelii până vineri noapte

Meteorologii au emis și o informare de vremea rea în toată țara, de astăzi până vineri, la ora 23.00. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

Prognoză meteo specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo specială pentru zona municipiului București, valabilă în intervalul 8 iunie, ora 11:00 - 10 iunie, ora 23:00. Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri, joi și vineri (08, 09, 10 și 11 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5 - 15 l/mp și izolat posibil peste 20 - 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26 - 27 de grade, iar cele minime de 13 - 16 grade.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alertă de ploi, grindină și vijelii în România. 22 județe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore