Antena Meniu Search
x

Închisoare pentru ieșeanul care a cheltuit fonduri europene la păcănele

Andrei Anti, ieșeanul care a cheltuit 100.000 de lei din fonduri europene la păcănele și pentru a-și plăti datoriile a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, de către Curtea de Apel Iași. Totodată, tânărul a fost obligat să achite prejudiciul.

Păcănele
Andrei Anti a cheltuit fondurile europene la păcănele și pentru a-șă plăti datoriile

Andrei Anti, ieșeanul care a cheltuit peste 100.000 de lei din fonduri europene la păcănele și pentru a-și plăti datoriile a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, de către Curtea de Apel Iași. Totodată, tânărul a fost obligat să achite prejudiciul.

Potrivit Ziarului de Iași, el ar fi cheltuit o parte din bani la jocurile de noroc, cealaltă parte, 8.000 de euro, folosind-o pentru a restitui o datorie către fratele său.

În 2014, Andrei Anti a fost mandatat printr-o procură notarială să gestioneze afacerea deținută de o femeie.

După ce a depus actele pentru a obţine finanţarea europeană, acesta a fost nevoită să plece în Danemarca, din cauza unor probleme de sănătate, lăsândul pe Andrei Anti să gestioneze operațiunile.

„În cursul anului 2015, după ce l-a împuternicit pentru a doua oară pe numitul Anti Andrei să administreze în continuare I.I. (.....), persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenţia de a se ocupa personal de afacerea demarată şi de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societăţii pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii”, se arată în rechizitoriul realizat de procurori.

Zeci de mii de lei la păcănele

Finanţarea urma să se acorde în două tranşe, prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei, fiind acordată în anul 2014, bani cu care ar fi trebuit să fie cumpărate patru hectare de teren. În urma investigaţiilor, procurorii ieşeni au aflat că banii amintiţi fusese retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ de către Andrei Anti.

„Inculpatul a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui său, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice şi a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri”, au stabilit procurorii DNA.

Decizia Curții de Apel Iaşi este definitivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Închisoare pentru ieșeanul care a cheltuit fonduri europene la păcănele