Antena Meniu Search
x

Italia a eliminat carantina pentru cei care vin din Bulgaria. România rămâne pe "lista neagră"

De ieri, 22 septembrie, autoritățile din Italia au eliminat impunerea carantinei de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria. Pentru români, însă, măsura rămâne în continuare obligatorie cel puțin până la data de 7 octombrie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.09.2020, 16:08

Toți cetățenii care sosesc din Bulgaria în Italia vor completa o declarație pe propria răspundere
Italia elimină carantina pentru cei care vin din Bulgaria. România rămâne pe lista neagră - Hepta
  • Noua ordonanță nu modifică restricțiile pentru români, care trebuie să efectueze în continuare carantina obligatorie de 14 zile, la sosirea în Italia.
  • De asemenea, trebuie să completeze un formular cu date personale.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonantă care prevede că toți cetățenii care sosesc din Bulgaria în Italia vor completa o declarație pe propria răspundere, dar nu vor mai fi obligați să se autoizoleze 14 zile la domiciliu.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministrului italian de Externe, Bulgaria a trecut de pe lista C (țările pentru care obligația de autoizolare de 14 zile este în vigoare la întoarcerea pe teritoriul italian) pe lista B, cea care include destinațiile europene din care este permisă călătoria fără niciun tip de carantină.

Măsura a intrat în vigoare de ieri, 22 septembrie 2020, după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței ministerului Sănătății.

Din păcate, noua ordonanță nu modifică restricțiile pentru români, care trebuie să efectueze în continuare carantina obligatorie de 14 zile, la sosirea în Italia. De asemenea, trebuie să completeze un formular cu date personale, scrie ilreporter.it.

Măsura rămâne în vigoare cel puțin până la data de 7 octombrie.

Nou record de infectări Covid-19 în România: 1.767 de cazuri în 24 de ore

În România s-a înregistrat miercuri un nou record de persoane infectate cu Covid-19 în 24 de ore. Sunt 1.767 de cazuri și 47 de decese, dintre care două la persoane tinere, sub 30 de ani.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 681 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până miercuri, 4.550 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au murit.

În spitalele din România sunt internate 7.061 de persoane infectate, dintre care 498 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 8.917 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.959 de persoane se află în izolare instituționalizată.

De asemenea, 23.442 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Italia a eliminat carantina pentru cei care vin din Bulgaria. România rămâne pe "lista neagră"