Antena Meniu Search
x

Percheziţii în 9 locaţii din Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală. Sunt vizate firme care se ocupau cu vânzarea telefoanelor mobile

Nouă percheziţii au loc miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală, vizate fiind firme care au vândut telefoane mobile.

de Redactia Observator

la 24.08.2022, 09:31

Percheziţii în Ilfov şi Bucureşti
Percheziţii în Ilfov şi Bucureşti - Captură Video / Poliţia Română

Potrivit unor surse, doi bărbați ar fi înființat 8 firme fantomă, prin care ar fi achiziționat Germania și Austria telefoane de ultimă generație, pe care le-ar fi vândut ulterior pe piața din România, prin intermediul unor site-uri de comerț, fără a înregistra în evidența contabilă tranzacțiile.

Percheziţii în urma evziunii fiscale

"În această dimineață, 24 august 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul serviciilor de investigare a criminalității economice - Sectoarele 1 - 6, vor pune în executare 9 mandate de percheziție domiciliară (7 București, 2 Ilfov) și 8 ordonanțe de ridicare înscrisuri. 

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2019 - 2021, 8 societăți comerciale ar fi efectuat livrări de telefoane mobile, pe tot teritoriul țării, fără a evidenția în contabilitate veniturile realizate, în valoare de peste 9.000.000 de lei. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române", au transmis poliţiştii într-un comunicat.

-Material realizat cu ajutorul informţiilor furnizate de reporterul Observator, Bogdan Dinu-

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Percheziţii în 9 locaţii din Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală. Sunt vizate firme care se ocupau cu vânzarea telefoanelor mobile