Antena Meniu Search
x

Banca Națională a Elveției, pregătită să ajute Credit Suisse. O putere străină face presiuni pentru ca guvernul de la Berna să intervină

Asupra guvernului federal elveţian se fac presiuni de către cel puţin o putere internaţională pentru a determina o intervenţie rapidă în cazul Credit Suisse. Acțiunile băncii au scăzut cu până la 30,8%, ceea ce a dus la o scădere de 7% a indicelui bancar european (.SX7P), în timp ce swap-urile pe riscul de credit pe cinci ani (CDS) pentru banca elvețiană au atins un nou record, reaprinzând temerile privind o amenințare mai largă la adresa sistemului financiar. Banca Națională a Elveției a anunțat că este dispusă să sprijine gigantul financiar, explicând că îndeplinește toate cerințele legale, transmite Reuters.

de Adrian Popovici

la 15.03.2023, 22:22

Credit Suisse
Banca Națională a Elveției e pregătită să ajute Credit Suisse. O putere străină face presiuni pentru ca guvernul de la Berna să intervină - Profimedia

Asupra guvernului federal elveţian se fac presiuni de către cel puţin o putere internaţională pentru a determina o intervenţie rapidă în cazul Credit Suisse. Acțiunile băncii au scăzut cu până la 30,8%, ceea ce a dus la o scădere de 7% a indicelui bancar european (.SX7P), în timp ce swap-urile pe riscul de credit pe cinci ani (CDS) pentru banca elvețiană au atins un nou record, reaprinzând temerile privind o amenințare mai largă la adresa sistemului financiar.

Două surse din instituțiile de supraveghere financiară au declarat pentru Reuters că Banca Centrală Europeană (BCE) a contactat băncile pentru a le cere informații despre expunerile lor la Credit Suisse. Cu toate acestea, una dintre surse a declarat că consideră că problemele care au dus la prăbușirea acțiunilor sunt specifice acestei bănci, în loc să fie sistemice.

Trezoreria SUA monitorizează situația în care se află Credit Suisse și ține legătura cu instituțiile partenere de la nivel global. Senatorul american Bernie Sanders a declarat pentru Reuters: "Toată lumea este îngrijorată".

"Piețele sunt incontrolabile. Trecem de la problemele băncilor americane la cele ale băncilor europene, în primul rând Credit Suisse", a declarat Carlo Franchini, director în cadrul Banca Ifigest din Milano.

Pe acelaşi subiect

Banca Națională a Elveției, dispusă să ajute Credit Suisse

Banca centrală a Elveției a anunțat miercuri că este pregătită să ofere sprijin financiar Credit Suisse, dacă este necesar, după ce acțiunile celui de-al doilea mare creditor al țării s-au prăbușit cu până la 30%.

Într-o declarație comună cu autoritatea elvețiană de reglementare a pieței financiare FINMA, Banca Națională a Elveției (SNB) a declarat că credit Suisse (CS) îndeplinește "cerințele stricte de capital și lichidități" impuse băncilor importante din sistemul financiar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri economice » Banca Națională a Elveției, pregătită să ajute Credit Suisse. O putere străină face presiuni pentru ca guvernul de la Berna să intervină