Antena Meniu Search
x

Galerie foto 7 pui de veveriţă, găsiți cu cozile înnodate la baza unui copac. Misiune inedită pentru polițiștii din SUA

Caz inedit într-un oraș din Michigan, SUA. Șapte veverițe au fost găsite încâlcite la baza unui copac, având cozile legate într-un nod. Când polițiștii au aflat de situația dificilă, au mers în ajutor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.10.2021, 13:44

”Se pare că s-au încurcat în timp ce se aflau în cuibul lor și, în cele din urmă, au crescut până la un punct în care cuibul nu le-a mai putut ține", potrivit Departamentului de Poliție al orașului Grand Blanc.

Așa că, în timp ce mama veveriței privea ”operațiunea”, polițiștii și un localnic le-au dezlegat cozile și le-au eliberat.

”Cozile lor vor avea nevoie de puțin timp pentru a redeveni stufoase, dar sunt în siguranță”, a spus poliția.

Motivul pentru care veverițele se încâlcesc în propriile cozi

Pe acelaşi subiect

Nu este prima dată când sunt descoperite veverițe cu cozile legate între ele.

În 2018, șase veverițe și-au înnodat cozile în Nebraska, iar o organizație de reabilitare a faunei sălbatice a petrecut o oră dezlegându-le în timp ce ele erau sub anestezie.

Veverițele pot rămâne cu cozile ”înnodate” după ce petrec luni de zile înghesuite în cuib. Materialul folosit pentru construirea cuibului se încurcă adesea cu cozile lor stufoase și, în timp, blănița lor devine mată. Veveriţele au nevoie de cozile lor stufoase pentru echilibru, dar şi ca să le ţină de cald pe timpul iernii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » 7 pui de veveriţă, găsiți cu cozile înnodate la baza unui copac. Misiune inedită pentru polițiștii din SUA