Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A descoperit Elixirul tinereţii? O americancă spune că a câştigat 20 de ani de viaţă printr-o procedură revoluţionară

Elizabeth Parrish, CEO-ul unei companii specializate în biotehnologie, spune că a câştigat 20 de ani de viaţă cu ajutorul a două terapii genice împotriva îmbătrânirii.

de Redactia Observator

la 09.06.2016 , 12:57

Elizabeth Parrish, CEO-ul unei companii specializate în biotehnologie, spune că a câştigat 20 de ani de viaţă cu ajutorul a două terapii genice împotriva îmbătrânirii.

Terapia genică este o metodă terapeutică ce utilizează genele şi informaţia pe care ele o poartă pentru a trata o boala genetică sau pentru a modifica un comportament celular. Terapia genică este avută în vedere şi ca o tehnica terapeutică aplicabila unor boli ne-ereditare, precum cancerul şi SIDA. În aceste cazuri, strategia constă în a face să intre în celula bolnava (şi nu si in alta) o genă capabilă să o distrugă.

”Când am început să mă interesez de aceste lucruri, credeam că totul seamănă cu o ştiinţă nebunească. Dar timpul ştiinţei nebuneşti a sosit”, a declarat Elizabeth Parrish, CEO-ul BioViva, o companie de biotehnologie bazată în Delaware, în Statele Unite.

Articolul continuă după reclamă

Elizabeth Parrish, în vârstă de 45 de ani, originară din Seattle, afirmă că a câştigat 20 de ani de viaţă, graţie a două terapii genice dezvoltate de salariaţii ei. Operaţia a avut loc în martie 2016 într-o clinică din Columbia, pentru a evita legile federale americane.

Potrivit informaţiilor furnizate de aceasta, un virus modificat genetic a fost injectat intravenos în organismul pacientei. Vaccinul a inclus o enzimă denumită telomerază. Odată răspândită în întregul corp, ea a îmbogăţit ADN-ul conţinut la cele două extremităţi ale cromozomilor şi, drept consecinţă, a încetinit procesul de îmbătrânire celulară. Elizabeth Parrish afirmă că lungimea ADN-ului din celulele sale sangvine a crescut cu 9% (de la 6,71 la 7,33 kilobaze), iar această creştere echivalează cu două decenii de viaţă suplimentare, scrie news.ro.

Singura experienţă pe care se sprijină Elizabeth Parrish, aflată în prezent în căutare de parteneri pentru a repeta la scară mai mare acest experiment, datează din 2012.

Cercetătorii spanioli au reuşit să crească cu 20% durata de viaţă a mai multor şoareci, graţie acestei tehnici.

Însă va fi nevoie de mai mult de atât pentru a-i convinge pe colegii lor, care pendulează între îndoieli şi scepticism.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » A descoperit Elixirul tinereţii? O americancă spune că a câştigat 20 de ani de viaţă printr-o procedură revoluţionară