Antena Meniu Search
x

Adidașii "Satana" care conțin sânge uman, lansați de rapperul Lil Nas, s-au vândut în mai puțin de un minut. Nike vrea să dea compania în judecată

Rapperul Lil Nas X a lansat propria linie de adidași „Satan Shoes”, decorați cu o pentagramă de bronz, o cruce inversată și care conțin o picătură de sânge uman. Pantofii sport, care s-au vândut în mai puțin de un minut, au fost realizati în colaborare cu compania MSCHF, folosind modelul Nike Air Max 97. Însă marca de îmbrăcăminte sport a acuzat compania MSCHF de încălcarea drepturilor asupra mărcii comerciale și s-a disociat de produs.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 11:25

Rapperul Lil Nas și-a lansat propria linie de pantofi sport
Rapperul Lil Nas și-a lansat propria linie de pantofi sport - MSCHF
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Rapperul Lil Nas X, în colaborare cu compania MSCHF, a lansat 666 de perechi de adidași "Satan Shoes", însă modelul a stârnit numeroase controverse.

Într-un comunicat transmis prin e-mail publicației online CNN, Nike a declarat că nu a fost implicată în crearea adidașilor care conțin o picătură de sânge uman. "Nu avem o colaborare cu Lil Nas sau cu MSCHF. Nike nu a proiectat acești pantofi”. Ba mai mult, Nike a anunțat că intenționează să dea în judecată compania MSCHF.

MSCHF a confirmat, pe 29 martie că linia de încălțăminte sport în ediție limitată s-a vândut în mai puțin de un minut, iar Lil Nas X va păstra prima pereche, a declarat pentru CNN directorul de creație MSCHF, Kevin Wiesner.

Adidașii, fiecare conținând cerneală roșie și o picătură de sânge uman în tălpi, s-au vândut cu 1.018 dolari perechea, o referință la pasajul biblic Luca 10:18 care spune: „L-am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer”. 

Un purtător de cuvânt al MSCHF a spus că sângele a fost donat de membrii colectivului artistic, adăugând: „Ne place să ne sacrificăm pentru arta noastră”. Ulterior, Wiesner a explicat că echipa creativă a colectat sângele pe parcursul unei săptămâni utilizând un tip de ac folosit la testele pentru determinarea glicemiei. Grupul a confirmat, de asemenea, CNN că Nike nu este „implicată în niciun fel în acest sens”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Adidașii "Satana" care conțin sânge uman, lansați de rapperul Lil Nas, s-au vândut în mai puțin de un minut. Nike vrea să dea compania în judecată