Antena Meniu Search
x

Video Aparatul care stimulează muşchii în 30 de minute cât ar face-o 10.000 de abdomene. La UMF Timişoara a apărut specializarea de cosmetică medicală

Secretul frumuseţii este o piele sănătoasă şi corect îngrijită. Iar pentru asta nu sunt suficiente doar produsele şi tehnologia, e nevoie şi de specialişti. Nu întâmplător, la Universitatea de Medicină din Timişoara a apărut şi o nouă specializare, cea de cosmetică medicală. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 24.03.2024, 15:22

Vezi și

"Aici avem un aparat care foloseşte unde electromagnetice care stimulează muşchii, îi face să se contracte. 30 de minute la acest aparat sunt echivalentul a 10.000 de abdomene", arată Claudia Petrea. Pentru ea, medic cu 20 de ani de experienţă, niciun aparat de ultimă generaţie nu are secrete.  

Frumuseţea, între medicină şi tehnologie

"Fiecare aparat este creat de companii de renume cu multe studii, iar astea le face bune şi sigure, sunt lasere agresive şi este complet interzis să lucreze cu ele persoane fără pregătire"Claudia Petrea, medic.

Şi pentru că graniţa dintre cosmetică şi dermatologie este uşor de trecut, la Timişoara s-a organizat primul Summit Internațional de Cosmetologie din România. "Este foarte important ca fiecare specialist să înţeleagă unde se termină competenţele noastre ca şi specialişti în cosmetică şi unde ne intersectăm, exact limita dintre noi şi medicină", a declarat Monica Lupu, Asociația Cosmetologilor din România.

Pe acelaşi subiect

Industria de beauty, în continuă creştere

În căutarea tinereţii veşnice şi tenului perfect, femeile NU mai pun frumuseţea pe locul doi. Aşa se face că industria de beauty este în continuă creştere în ultimii ani. "Cred că şi reţelee sociale au avut un impact major asupra percepţiei vizuale a persoanelor care vin la salon", spune Olimpiu Galani, proprietarul unui salon de înfrumuseţare.

"În 2022, industria de beauty din România a cumulat venituri de 360 de milioane de euro. La acestea se adaugă alte 150 de milioane de euro obţinute de persoanele fizice autorizate. Iar încasările au fost şi mai mari în 2023. O industrie în creştere continuă din 2008. Doar în pandemie s-au înregistrat scăderi - de 15 procente", transmite Iulia Pop, reporter Observator.

Avertismentul specialiştilor

Specialiştii atrag însă atenţia: niciun produs cosmetic nu trebuie folosit după ureche. Iar pentru proceduri mai complicate, apelaţi mereu la specialişti. "Este important să ştim că pot să apară complicaţii, că trebuie să existe o colaborare bună între cosmetologie şi partea de medicină"Cristina Muntean, medic.

"Au crescut exponenţial cazurile de răspundere ale profesioniştilor în ceea ce priveşte anumite proceduri care au dus la daune, unele chiar ireparabile", a declarat Laura Martonossy, avocat.

Şi tocmai această nevoie a făcut ca Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara să înfiinţeze o nouă specializare: "Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic". 

Nouă specializare la UMF Timișoara

"Există o necesitate pe piaţa de specialişti care să ştie să manipuleze aceste aparate. Nu este o facultate lungă, durează 3 ani, iar la final pot opta pentru efectuarea unui master în domeniu", spune Andrada Iftode, UMF Timișoara.

Prima generaţie de studenţi este acum în anul 3 şi se pregăteşte de absolvire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Aparatul care stimulează muşchii în 30 de minute cât ar face-o 10.000 de abdomene. La UMF Timişoara a apărut specializarea de cosmetică medicală