Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aqua Cycling: sportul care te ajută să arzi într-o oră tot ce ai mâncat într-o zi

Să pedalezi în apă pe "I Wanna Be Somebody" în timp ce zece tipi musculoși aleargă pe bandă în fața ta și o antrenoare plină de energie și motivație te coordonează - ar putea fi echivalentul unei expresii celebre, de tipul "asta înseamnă să fii mafiot/ mafioată" în 2015

de Redactia Observator

la 25.09.2015 , 14:47

Să pedalezi în apă pe "I Wanna Be Somebody" în timp ce zece tipi musculoși aleargă pe bandă în fața ta și o antrenoare plină de energie și motivație te coordonează -  ar putea fi echivalentul unei expresii celebre, de tipul "asta înseamnă să fii mafiot/ mafioată" în 2015.

Nu este o scenă de film sau o fanzie, ci antrenamentul unei ore de Aqua Cycling, noul trend care a revoluționat fitness-ul acvatic. "49, 48, 47, dă din pedale, ai grijă la spate, 46, 45, poți!" este numai unul dintre îndemnurile pe care Ileana Roșu, antrenoare de gimnastică acvatică, le adresează cursanților.

Istoria unui sport "cosmopolit"

Articolul continuă după reclamă

Aqua-Cycling sau Aqua-Spinning a fost inventat de un fizioterapeut din Italia, care încerca să găsească soluții alternative pentru recuperarea sportivilor. Se întâmpla acum mai bine de 20 de ani. La puțin timp, francezii au început să fie pasionați de acest sport complex și așa a devenit tot mai popular în Europa. În Statele Unite ale Americii, Aqua Cycling-ul a câștigat un capital extraordinar, mii de sportivi ajungând să abandoneze pista de alergat, aparatele de gimanstică, mingea de fotbal în favoarea noului trend. Decizia lor nu este una deloc surprinzătoare: dacă un alergător arde circa 8 calorii pe minut, un ciclist acvatic poate ajunge chiar și la 13 calorii consumate. În plus, cu Aqua Cycling poți arde într-o oră și 1000-1500 de calorii, adică necesarul minim funcționării organismului pe perioada unei zile întregi.

Doar un singur centru de fitness din România are cursuri de Aqua Cycling

Arderea ridicată a caloriilor, formarea masei musculare, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi diminuarea celulitei sunt câteva dintre numeroasele beneficii pentru care această clasă a devenit tot mai căutată sunt numai câteva beneficii ale Aqua Cycling-ului. În plus, nu sunt suprasolicitate articulațiile, astfel încât chiar și cei care se recuperează după accidente pot încerca această formă de gimnastică subacvatică. Dacă inesteticele "permuțe" din jurul taliei pot fi cu greu înlăturate prin fitness, cu Aqua Cycling mușchii abdominali sunt lucrați intens, iar definirea lor este rapidă. Din păcate, numai un singur centru sportiv din România are cursuri de acest tip. Pentru că nu foarte mulți români cunosc beneficiile acestuia, nu sunt foarte mulți cursanți. În medie, numărul acestora se ridică la câteva zeci.

Cum se desfășoară antrenamentul subacvatic

Pedalezi pe o bicicletă staționară, scufundat în apa unui bazin până la nivelul taliei. Un antrenor îți coordonează mișcările pe ritmurile unei muzici alerte. Datorită rezistenței pe care apa o opune mișcărilor, sunt solicitate grupe musculare pe care le poți lucra cu greu practicând alte exerciții. În apă, rezistența este de până la 15 ori mai mare decât pe uscat.

De ce antrenoare Ileana Roșu a ales să predea Aqua Cycling

Ileana Roșu, o fostă sportivă de renume a gimnasticii aerobice, predă Aqua Cycling de peste un an și jumătate. Tânăra, laureată a numeroase competiții, s-a îndrăgostit de acest sport tot atunci, când a absolvit primul curs de specialitate organizat în România. Deși predă mai multe cursuri specializate, Ileana Roșu recomandă Aqua Cycling-ul în mod deosebit.

"Cu Aqua Cycling, suntem complet în siguranță, nu avem nicio presiune asupra genunchilor, este o clasă amuzantă, interactivă, una care oferă posibilitatea unui antrenament complet al întregului corp", explică antrenoarea. Cei mai mulți cursanți au observat încă după câteva ședințe o îmbunătățire semnificativă a tonusului muscular, precum și o slăbire rapidă. Rezultatele se văd după prima lună. Copiii nu pot face Aqua Cycling decât după împlinirea vârstei de 13 ani. "Pentru că sunt prea mici pentru a ajunge la pedale, iar bicicletele sunt standard!", spune Ileana Roșu.

O cursantă de Aqua Cycling: "După un accident la genunchi, era cea mai bună soluție!"

Pedalatul subacvatic grăbește foarte mult recuperarea medicală a sportivilor și nu numai. După accidentări de orice tip, mai ales la genunchi, Aqua Cycling face minuni.

"Am descoperit aceste cursuri după o pauză de activitate fizică, pauză generată de un accident la genunchi. Trebuia să fac sport pentru a-mi întări musculatura, însă sport în apă. Pe lângă orele de aqua gym, aqua cycling mi se pare o invenție minunată care m-a ajutat într-un timp scurt să îmi tonific musculatura, dar în același timp să îmi protejez articulațiile pentru că toate mișcările sunt efectuate sub apă. Pe lângă asta, e o activitate distractivă care alungă stresul cotidan, iar efectele nu întârzie să apară", spune Petra Piștalu, o tânără care frecventează cursurile de Aqua Cycling.

Deocamdată, Aqua Cycling nu are un preț fix, clasele fiind incluse într-un abonament anual pe care cei care frecventează clubul de fitness îl plătesc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Aqua Cycling: sportul care te ajută să arzi într-o oră tot ce ai mâncat într-o zi