Antena Meniu Search
x

Video Artişti din toată ţara s-au adunat la Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba pentru a transforma buşteni uriaşi în opere de artă

Buşteni uriaşi, transformaţi în sculpturi inedite. S-a întâmplă în satul Cerna, din judeţul Vâlcea, acolo unde mai mulţi artişti ai lemnului au venit din toate colţurile ţării pentru a arăta de ce sunt în stare. Drujba a fost principalul instrument, iar din mâinile artiştilor au ieşit adevărate opere de artă.  

Alin Stan
de Alin Stan

la 01.08.2021, 09:55

Vezi și
  • Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba se încheie cu o tombolă pentru turişti.

Mihai Viteazu, Ştefan cel Mare sau Tudor Vladimirescu, au fost doar câteva dintre marile personalităţi sculptate în lemn. În cadrul Festivalului Naţional al Sculptorilor cu Drujba, cei nouă artişti au avut ca temă istoria ţării noastre. 

Adrian Bondoc, organizator: Sunt veniţi din toată ţara. Se întâlnersc aici odată pe an şi abia aşteaptă să facă treaba asta. I-am cam pus la încercare. Sunt personalităţi istorice şi este foarte greu să recunoşti o faţă cunoscută.

Ciprian Săulescu, sculptor Timişoara: Este destul de greu. Este un personaj istoric şi trebuie să avem grijă la detalii şi la forma lui. Decroşăm cu drujba cam trei sferturi din lucrare. Apoi începem să şlefuim cu daltele.

Festivalului Naţional al Sculptorilor cu Drujba se încheie cu o tombolă pentru turişti

Pe acelaşi subiect

Unii nu au învăţat arta sculptatului în România, ci tocmai în Statele Unite ale Americii. 

Mihai Cornea, sculptor: După ce am revenit în ţară, am vrut să văd dacă se mai face aşa ceva la  noi şi atunci am dat de acest festival.

Alţii spun că asta fac de-o viaţă şi din asta au trăit.

Ioan Ungur, sculptor Mureş: Eu sculptez cu drujba din 2013. Este o unealtă care te ajută să faci şi rapid, altfel nu am reuşi fără drujbă.

Turiştii sunt încântaţi de sculpturile expuse: "Minunat. Suntem plecaţi de 23 de ani în Spania, dar mie mi se pare ceva care mă lasă fără cuvinte".

Festivalul se va încheia astăzi, iar la finalul evenimentului va avea loc şi o tombolă pentru turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Artişti din toată ţara s-au adunat la Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba pentru a transforma buşteni uriaşi în opere de artă