Antena Meniu Search
x

Bărbatul care a alergat 365 de maratoane în 365 de zile. A adunat peste 1 milion de euro pentru lupta împotriva cancerului: "Nu recordurile contează, ci a ajuta oamenii"

Un britanic şi-a atins, în ultimele ore ale anului care s-a încheiat, obiectivul nebunesc pe care şi l-a stabilit pentru 2022: să strângă un milion de lire sterline pentru lupta împotriva cancerului, alergând 365 de maratoane în 365 de zile, transmite duminică AFP.

de Redactia Observator

la 01.01.2023, 17:34

Gary McKee
Gary McKee: "Nu recordurile contează, ci a ajuta oamenii" - Profimedia

Gary McKee, în vârstă de 53 de ani, a încheiat sâmbătă, pe o ploaie de iarnă, cel de-al 365-lea maraton al anului în care a alergat în total 15.330 de kilometri. El a fost întâmpinat de o mică mulţime de suporteri, nu departe de locuinţa sa, relatează Agerpres.

Cine este alergătorul

Tată a trei copii, Gary McKee, care locuieşte în Cleator Moor, în nord-vestul Angliei, şi-a atins însă obiectivul financiar abia câteva ore mai târziu, când a ajuns la suma de un milion de lire sterline (1,13 milioane de euro) în beneficiul asociaţiei Macmillan Cancer Support. Suma continua să crească duminică, notează AFP. "Uau", a scris el pe Twitter sâmbătă seara.

Gary McKee nu se află la prima provocare în beneficiul organizaţiilor caritabile. Anterior, el a traversat Brazilia pe bicicletă, a urcat pe Kilimanjaro, a vâslit pe distanţe echivalente cu Canalul Mânecii, a alergat 100 de maratoane în 100 de zile în 2017 şi apoi a încheiat 110 maratoane în 110 zile în 2021. El a ridicat considerabil ştacheta în 2022, an în care a avut nevoie de 22 de perechi de pantofi de alergare.

Maraton caritabil. Recordurile, în plan secundar

În timp ce alerga, deseori dimineaţa, înainte de a pleca la muncă la un centru de tratare a deşeurilor nucleare, i s-au alăturat mulţi anonimi sau chiar sportivi, precum antrenorul englez de rugby Kevin Sinfield. "Străzile erau pline de lume, ploua, dar toată lumea aplauda şi striga", a declarat Gary McKee pentru BBC la încheierea celui de-al 365-lea maraton din 2022. "O să-mi amintesc mereu", a adăugat el. Gary McKee a declarat pentru site-ul de specialitate runnersworld.com că nu este interesat de o eventuală omologare a reuşitei sale. "Nu recordurile contează, ci a ajuta oamenii", a spus el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Inedit » Bărbatul care a alergat 365 de maratoane în 365 de zile. A adunat peste 1 milion de euro pentru lupta împotriva cancerului: "Nu recordurile contează, ci a ajuta oamenii"