Antena Meniu Search
x

Berăria subacvatică de la Dalnic atrage tot mai mulți turiști

Există o berărie unde oamenii pot merge liniştiţi fără să se teamă de COVID-19. Vorbim despre berăria subacvatică de la Dalnic, din județul Covasna. Locul nu este cunoscut însă doar pentru experienţa inedită. Nu puţini sunt cei care vin aici pentru lecţiile de scufundări sau pur şi simplu pentru relaxare.

de Redactia Observator

la 09.09.2020, 17:20

Vezi și
  • La Dalnic, în Covasna, există o berărie subacvatică
  • Cursurile de scufundări, combinate cu o bere rece

Amatorii de bere rece care vor să experimenteze lucruri noi o pot face în adâncul unui lac din județul Covasna. Aici îşi pot savura băutura preferată pe fundul apei, la trei metri adâncime. Asta după ce primesc indicații precise, pentru a fi siguri că beau bere şi nu apa lacului.

Un curs de scafandru are 8 ședințe, însă cei care vor doar să se relaxeze își pot bea berea mult mai repede.

După doar o oră de curs care include teorie şi practică, scafandrii îşi pot lua o bere din frigiderul berăriei subascvatice şi o pot bea pe malul lacului. Cei mai curajoşi o pot bea chiar sub apă.

Szabo Kolos, instructor scufundări: Povestea berăriei a început cu 3 ani în urmă. Toată ideea a venit de la o toaletă găsită sub apă într-un lac din Ungaria şi am fost fascinat cât de bine poate să arate şi toaleta a atras turişti în lacul acela. Am zis să leg două lucruri, două hobby-uri. Am zis să leg serile de sâmbătă de job-ul meu. Şi aşa s-a născut Berăria Subacvatică.

Cei care doresc să descopere în amănunt mediul subacvatic trebuie să se înscrie la o sesiune de scufundări. Pe timpul verii o astfel de experienţă costă 250 de lei. La final de sezon, preţul a fost redus cu 20% şi include atât echipamentul cât şi instructajul.

Szabo Kolos, instructor scufundări: Nu este greu. Trebuie obişnuinţa cu respiraţia, cu chestii, trebuie un pic invătat si creierul cum să se comporte, dar nu e greu.

De obicei turiștii și pasionații de scufundări vin la Dalnic doar pentru excursii de o zi dar în zonă există posibilitatatea de campare cu rulota sau la cort.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Berăria subacvatică de la Dalnic atrage tot mai mulți turiști