Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bileţele "uitate" intenționat între paginile cărţilor. Provocarea lansată pentru cititori, la biblioteca din Hunedoara

Iubitorii de lectură care trec pragul Bibliotecii Municipale din Hunedoara sunt invitați să descopere o surpriză inedită. Printre paginile cărţilor se ascund bileţele "uitate" cu mesaje inspiraţionale şi idei captivante, gata să aducă un zâmbet pe chipul fiecărui cititor. Această iniţiativă face parte dintr-un proiect creativ organizat de un grup de elevi talentaţi. Fiecare bilet este o mică comoară, o fărâmă de gând bun menită să transforme fiecare vizită la bibliotecă într-o experienţă unică. 

de Redactia Observator

la 25.08.2024 , 12:41

Dacă ai uita un bilet într-o carte care ţi-a marcat copilăria sau ţi-a influențat devenirea, care ar fi? Ce mesaj ai vrea să uiţi în carte? 

Este întrebarea la care iubitorii de lectură ce ajung zilele acestea la Biblioteca Municipală din Hunedoara trebuie să răspundă înainte de a răsfoi o carte. O dată ce-au aflat răspunsul, cititorii vor "uitat" intenționat bilețele între paginile cărților, şi astfel, fiecare volum va deveni o comoară ascunsă pentru cei care urmează să deschidă aceeaşi carte. 

Tudor Andrei Tirănescu, elev: Scopul declarat este să celebrăm bibliotecarul şi cititul într-un fel inedit, la biblioteca municipală. Am scris bileţele cu impresii din fiecare carte şi idei apoi le-am pus între paginile cărţii. Astfel, sperăm să creăm o comunitate de cititori. 

Vezi și

Surpriza ascunsă printre paginile cărţilor 

Pe acelaşi subiect

Cei care au avut norocul să găsească aceste bilete, fie elevi, fie părinți, au fost încântați de provocarea lansată și de surprizele neașteptate. Fiecare bilet este de fapt o invitaţie pentru cei care vor să se descopere, dar şi o mică bucurie care face lectura și mai plăcută. 

Lucia Tănase, bibliotecară: Activitatea este una reuşită. închipuiţi-vă surprinderea cititorilor când au găsit aceste bilete. 

Mariana Stoica, profesoară: Face parte din concursul naţional lecturiada elevilor, realizat în cadrul proiectului centru de lectură. De zece ani, cercul de lectură "În-semnări" de la Colegiului Economic "Emanuil Gojdu" din Hunedoara participă şi de zece ani ne-am aflat printre câştigătorii premiului I. Am primit foarte multe mesaje de la pensionari, poliţie, medici, primar, antrenori. 

Toţi cei care vor să aducă încă o bucurie iubitorilor de lectură vor putea "uita" în continuare un bilet într-o carte. Totul pentru a aduce câte un zâmbet pe chipurile cititorilor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Inedit » Bileţele "uitate" intenționat între paginile cărţilor. Provocarea lansată pentru cititori, la biblioteca din Hunedoara