Antena Meniu Search
x

Ai preparat-o greșit până acum! Mănânci des MĂMĂLIGĂ?! Este INCREDIBIL ce se întâmplă cu corpul tău!

Mămăliga este, fără doar şi poate, unul dintre simbolurile naţionale ale românilor şi un aliment nelipsit de pe mesele noastre atât de Sărbători, cât şi în perioadele de post.

 Mămăliga este, fără doar şi poate, unul dintre simbolurile naţionale ale românilor şi un aliment nelipsit de pe mesele noastre atât de Sărbători, cât şi în perioadele de post.

Ea însoţeşte de minune mâncărurile tradiţionale precum sărmăluţele, tochitura, brânza cu smântână, dar poate la fel de bine să fie mâncată alături de un ou ochi moale, o fasole la ceaun, o ciorbă sau o bucată de slăninuţă afumată cu un fir de ceapă sau o delicioasă tocăniţă de ciuperci.

Vindecă diabetul, ne scapă de stres, previne artrita – dacă am răspunde cu DA la toate aceste afirmaţii, n-am mai avea peste 350 de milioane de suferinzi de diabet, vreo 70% din populaţie stresată şi vreo patru milioane de români cu artroză. Din păcate însă, mămăliga nu este soluţia-magică la toate aceste probleme de sănătate.

Şi nu uita că mămăliga consumată în trecut în cantităţi impresionante, din cauza sărăciei şi a secetei, care nu permitea consumul unor alimente de lux precum carnea, laptele, legumele sau ouăle, a dus la apariţia pelagrei, o boală caracterizată prin piele foarte uscată şi aspră, cu iritaţii şi crăpături dureroase, simptome apărute tocmai din cauza lipsei unor vitamine esenţiale de origine animală.

Atenţie! Mămăliga nu trebuie fiartă până afumă deoarece apar substanţe toxice precum acrilamida iar toţi aminoacizii benefici dispar, lăsând în urmă doar compuşi cancerigeni. Dar trebuie fiartă suficient cât să devină puţin lipicioasă şi să nu se desprindă de pe lingură.

Sursa: csid.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Ai preparat-o greșit până acum! Mănânci des MĂMĂLIGĂ?! Este INCREDIBIL ce se întâmplă cu corpul tău!