Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cea mai mică reptilă din lume, de mărimea unei semințe, a fost descoperită în Madagascar

Oamenii de știință au descoperit cea mai mica reptilă din lume, o subspecie de cameleon de mărimea unei semințe. Două astfel de exemplare au fost găsite în Madagascar. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 07.02.2021 , 16:51

Cel mai mic cameleon din lume
Cel mai mic cameleon din lume - Getty Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Masculul are o lungime de doar 13,5 mm, cee ace îl face mai mică dintre cele 11.500 de specii cunoscute de reptile, scrie BBC. Femela are o lungime de aproximativ 29 mm.

„Subspecia, ale cărei exemplare trăiesc doar dintr-o pădure tropicală din nordul Madagascarului, ar putea fi pe cale de dispariție”, potrivit revistei Scientific Reports.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oliver Hawlitschek, un cercetător de la Centrul de Istorie Naturală din Hamburg, a declarat că „habitatul nano-cameleonului a fost din păcate supus defrișărilor, dar zona a fost plasată sub protecție recent, astfel încât specia va supraviețui”.

Cercetătorii au descoperit că aceste reptile vânează acarieni din sol, iar noaptea se ascund de prădători printre firele de iarbă.

Cercetătorii spear ca acești cameleoni să fie trecuți lista speciilor pe cale de dispariție, o listă întocmită de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), pentru a ajuta la protejarea lor și a habitatului lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Inedit » Cea mai mică reptilă din lume, de mărimea unei semințe, a fost descoperită în Madagascar