Antena Meniu Search
x

Foto Cine este bărbatul cu mustaţă desenată pe masca de protecţie, care apare în spatele lui Klaus Iohannis şi Florin Cîţu

Pe 27 aprilie, premierul Florin Cîţu a participat cu preşedintele României, Klaus Iohannis, la o acţiune de împachetare cadouri pentru veteranii celui de-al Doilea Război Mondial şi a postat pe pagina de Facebook mai multe fotografii de la eveniment. În două dintre acestea apare un "personaj" misterios care a stârnit curiozitatea internauţilor. Observatornews.ro a aflat cine este bărbatul cu mustaţă desenată pe mască din spatele demnitarilor români.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 29.04.2021, 17:00

Mai multe fotografii postate de premierul Florin Cîţu pe pagina de Facebook au stârnit curiozitatea internauţilor. În spatele preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Florin Cîţu şi a ministrului Apărării Naţionale Nicolae Ciucă apare un domn în uniformă militară care are o mustaţă desenată pe mască.

"Cine o fi mareșalul acela cu mustata peste mască?...A mai sesizat cineva la comentarii !!!" sau "Explică-ne și nouă cine e ăla cu mustață din spate?!?", au fost câteva dintre reacţiile oamenilor care au comentat postarea premierului. 

Am aflat că domnul în cauză este nimeni altul decât istoricul militar şi muzeograful dr. Emil Boboescu, care se afla la Cercul Militar Naţional cu ocazia unei expoziţii. Deşi în fotografii se vede cum acesta a luat poziţia de "drepţi" în faţa demnitarilor români, domnul Boboescu nu i-a întâmpinat pe Klaus Iohannis sau Florin Cîţu, ci doar şi-a exprimat respectul faţă de funcţiile ocupate de aceştia, spun sursele Observator.

Cine este "domnul Boboescu" şi de ce are o mustaţă desenată pe mască

Dr. Emil Boboescu este un reputat istoric militar şi specialist al Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I".  

Conform surselor noastre, Emil Boboescu este foarte mândru de mustaţa sa care poate fi considerată chiar un semn particular, astfel că a decis să-şi picteze una şi pe măştile de protecţie pe care le foloseşte, pentru a fi recunoscut mai uşor.

În fotografiile în care a fost surprins alături de Klaus Iohannis, Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă, dr. Emil Boboescu este îmbrăcat în uniforma unui ofiţer din cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta este un împătimit al uniformelor militare, pe pagina de Facebook având nenumărate fotografii cu el îmbrăcat în uniforme de epocă.

Dr. Emil Boboescu a fost invitat în urmă cu două săptămâni şi la Observator, unde a vorbit despre proiectele pe care le desfăşoară în cadrul Muzeului Militar, precum Museum Quest - Treasure Hunt.

Cadouri pentru veteranii de război

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu, ministrul Apărării Naţionale Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat marţi la activitatea de împachetare a cadourilor pentru veteranii de război din Bucureşti, judeţul Ilfov şi din Republica Moldova. Vor primi pachete, în perioada 27 - 30 aprilie, toţi cei 2.610 veterani de război de pe teritoriul României, dar şi cei opt din Republica Moldova.

Cei trei oficiali au participat, la Cercul Militar Naţional, la campania „Alături de Veterani”, eveniment organizat de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) în parteneriat cu Asociaţia „Alături de eroi”, cu ocazia Zilei Naţionale a Veteranilor de Război. Şeful statului a vorbit cu câţiva veterani, în debutul evenimentul, şi i-a felicitat pe organizatori.

„Vă mulţumesc tuturor. Vă doresc tuturor sărbători fericite, sărbători binecuvântate şi multă sănătate. Mulţumesc că m-aţi invitat”, a mai precizat preşedintele Klaus Iohannis. 

Campania „Alături de veterani”, iniţiată în parteneriat cu Asociaţia „Alături de eroi”, împreună cu mediul de afaceri şi societatea civilă, se va desfăşura pe parcursul mai multor zile şi va include o acţiune de distribuire a unor pachete cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paşti pentru toţi cei 2.610 veterani de război de pe teritoriul României, precum şi pentru cei opt din Republica Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Cine este bărbatul cu mustaţă desenată pe masca de protecţie, care apare în spatele lui Klaus Iohannis şi Florin Cîţu