Antena Meniu Search
x

Reţeta de clătite pufoase. Cum se prepară desertul ca la carte

Reţeta de clătite pufoase, clătite americane sau pancakes, aşa cum le mai ştim de prin diverse bucătării, este cel mai la îndemână desert, uşor de realizat chiar şi de cei mai puţin talentaţi într-ale gătitului.

Reţeta de clătite pufoase, clătite americane sau pancakes, aşa cum le mai ştim de prin diverse bucătării, este cel mai la îndemână desert, uşor de realizat chiar şi de cei mai puţin talentaţi într-ale gătitului.

Citește și: Tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure

Reţeta de clătite pufoase este potrivită atât când vreţi să le serviţi la micul dejun, cât şi ca desert la unele dintre mesele principale. La fel de bine, sunt săţioase şi atunci când le vreţi doar ca şi gustare.

Urmează cu atenţie următoarele sfaturi ca reţeta de clătite pufoase să fie un succes recunoscut de oricine le încearcă.

Pe acelaşi subiect

Ingrediente pentru reţeta de clătite pufoase 

Trece pe lista de cumpărături următoarele ingrediente:

- doua ouă

- 250 ml de lapte

- 200 grame de faina

- doua lingurite de praf de copt

- o jumatate de lingurita de bicarbonat

- două linguri de zahar şi un plin de zahăr vanilat

- trei linguri de ulei şi un vârf de sare.

Cum se prepară clătitele pufoase americane

Întâi de toate, amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilinat. Separati albusurile de galbenusuri, apoi amestecati albusurile cu un mixer pana se fac spuma. Galbenusurile se pun într-un alt bol, la care adaugati varful de sare. Turnaţi mai apoi laptele şi uleiul, apoi amestecă totul cu primul bol (unde ai pus făină, praf de copt, zahăr etc.). Albuşul făcut spumă se încorporează încet compoziţiei cu ajutorul unui tel, până când preparatul este omogen.

În tigaia uşor încălzită la foc mic, puneţi ulei. Luaţi tigaia de pe foc şi cu un serveţel de hârtie, ştergeţi uşor suprafaţa ei. Acest pas este secretul pentru a obţine mult râvnita culoarea maronie pe care o capătă clătitele pufoase americane pe care le vedem în reviste sau în show-urile gastronomice de la TV. 

Puneţi mai apoi tigaia din nou pe foc şi lăsati-o să se încingă. Cu un polonic, luaţi din compozitia obţinută şi turnaţi exact în centrul tigăii. Aşteaptă câteva secunde până când clătita se formează, apoi se poate intoarce pe partea cealalta. 

Important de ştiut este şi că fiecare clătita trebuie întoarsă în tigaie o singură dată pe fiecare parte!

Cum se servesc clătitele pufoase

Reţeta de clătite pufoase merge de minune cu gemuri şi dulceaţă de orice fel. De asemenea, clătitele pot avea un gust foarte delicios dacă punem ciocolata sau siropuri.

Totodată, sunt foarte bune şi simple sau servite împreună cu fructe de pădure.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Inedit » Reţeta de clătite pufoase. Cum se prepară desertul ca la carte