Antena Meniu Search
x

Pe Aerodromul Clinceni s-au făcut repetiţii pentru BIAS, cel mai mare show aviatic (Video)

Pregătirile sunt în toi pentru cel mai mare show aviatic care va avea loc sâmbătă pe Aeroportul Băneasa. Piloţii Aeroclubului Român exersează cele mai dificile demonstraţii, iar o echipă Observator a zburat astăzi împreună cu ei. Colegii noştri au experimentat senzaţiile unui zbor în formaţie.

de Redactia Observator

la 23.08.2019, 19:13

Vezi și

Pregătirile sunt în toi pentru cel mai mare show aviatic care va avea loc sâmbătă pe Aeroportul Băneasa. Piloţii Aeroclubului Român exersează cele mai dificile demonstraţii, iar o echipă Observator a zburat astăzi împreună cu ei. Colegii noştri au experimentat senzaţiile unice ale unui zbor în formaţie.

Suntem pe Aerodromul Clinceni. De fapt, deasupra lui. La manşă - Ionuţ Andrei, un pilot cu 20 de ani de experienţă. Copilot, un reporter pasionat de avioane, în căutare de senzaţii tari. 

Avionul cu care zburăm este un ZLIN 242 avion de şcoală şi de acrobaţii. Atinge o viteză maximă de 300-350 de kilometri pe oră.

Un zbor în formaţie presupune în primul rând ca piloţii să aibă încredere unul în celălalt şi să-şi anticipeze mişcările. Întotdeauna, unul dictează zborul, iar colegii din echipă îl urmează. Nu este loc pentru erori.

Cei doi piloţi sunt mereu în contact vizual unul cu celălalt, iar distanţa dintre avioane este de patru, cinci metri. 

Acest tip de antrenament este printre cele mai simple. Închipuiţi-vă că sincronizarea în zbor se face şi cu 3 şi cu 5 avioane. Vă daţi seama ce înseamnă pentru un pilot să fie atent în stânga lui, în dreapta, sus şi jos, la toate avioanele din jur. 

A fost doar un antrenament pentru cel mai mare show aviatic al anului. Piloţii se pregătesc intens pentru BIAS 2019, care va avea loc sâmbătă, pe Aeroportul Băneasa. E locul unde cei mai buni piloţi şi paraşutişti îşi dau întâlnire ca să-şi uimească publicul, cu un spectacol unic. În program sunt incluse şi demonstraţii cu avioane de luptă.

Alexandra, o studentă de 19 ani din Bucureşti, a devenit pilot după ce a participat la un astfel de eveniment. Are deja 300 de ore de zbor.

Anual, 2000 de tineri cu vârsta între 16 şi 23 de ani urmează gratuit cursurile de pilotaj ale Aeroclubului României. Cei mai buni dintre ei ajung piloţi cu licenţă de zbor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Pe Aerodromul Clinceni s-au făcut repetiţii pentru BIAS, cel mai mare show aviatic (Video)