Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortului
Cel mai apreciat desert al lumii este sărbătorit astăzi: tortul. Nelipsit de la evenimentele importante, tortul a evoluat spectaculos în ultimii ani şi a ajuns să fie o operă de artă. Cofetarii spun că piesa de rezistenţă pentru un desert memorabil rămâne ciocolata.
Cel mai apreciat desert al lumii este sărbătorit astăzi: tortul. Nelipsit de la evenimentele importante, tortul a evoluat spectaculos în ultimii ani şi a ajuns să fie o operă de artă. Cofetarii spun că piesa de rezistenţă pentru un desert memorabil rămâne ciocolata.
Pentru un desert spectaculos, Andrada a lucrat mai bine de trei ore. De la blat, la cremă şi până la ornat, niciun detaliu nu a fost lăsat la voia întâmplării.
Desertul oferit cadou a ajuns la o clientă fidelă care a făcut astăzi cea de-a 26-a comandă.
Pentru un tort cu ciocolată, preţul porneşte de la 80 de lei kilogramul. În cazul celui cu fructe, de la 70 de lei.
La o cofetărie din Piteşti, torturile sunt în ton cu anotimpul.
În multe prăjituri, zahărul este înlocuit cu sirop de arţar sau miere. Piesa de rezistenţă a rămas însă aceeaşi: ciocolata.
Istoria tortului datează din cele mai vechi timpuri. Încă de acum două mii de ani, grecii pregăteau deserturi rotunde pe care le îndulceau cu miere.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰