Antena Meniu Search
x

Concurs de atelaje trase de câini, în Harghita

Zăpada este motiv de bucurie în Harghita, acolo unde s-a putut organiza primul concurs de atelaje trase de câini, 150 de exemplare din rasele Malamut de Alaska.

Vezi și

Zăpada este motiv de bucurie în Harghita, acolo unde s-a putut organiza primul concurs de atelaje trase de câini! 150 de exemplare din rasele Malamut de Alaska, Husky şi Samoyed s-au aliniat la startul competiţiei de tracţiune şi viteză. Iar spectatorii s-au arătat încântaţi de câinii zăpezilor, care abia aşteptau primii fulgi de nea.

Pe acorduri ritmate, 27 de echipaje din toate colţurile ţării au scris istoria primului concurs de sănii trase de câini din acest an. 

Traseul nu are mai mult de patru, cinci kilometri, dar chiar şi pentru cei 150 de campioni ai zăpezii este o provocare. În desişurile de pădure omătul e subţire ca hârtia.

Sunt o mulţime de exemplare din rasele Malamut de Alaska şi Husky. Pe ici, pe colo, câte un Samoyed. Toţi sunt făcuţi pentru astfel de curse.

Timp de două zile, în weekend, alte sute de spectatori i-au admirat de pe margine, în concurs. 

O competiţie "la indigo" se va desfăşura şi luna viitoare, însă în Bistriţa. Cu o condiţie: stratul de zăpadă să fie pe măsura elanului concurenţilor şi al spectatorilor...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Concurs de atelaje trase de câini, în Harghita