Antena Meniu Search
x

Nordul Croaţiei, noua destinaţie turistică preferată de români

Plaje sălbatice înconjurate de munţi care se oglindesc în ape turcoaz. Este paradisul din Nordul Croaţiei. O ţară care în ultimii ani este preferată de tot mai mulţi români. A devenit o alternativă la vacanţele din Grecia. Şi Croaţia are peste o mie de insule.

de Redactia Observator

la 02.07.2019, 22:26

Vezi și

Plaje sălbatice înconjurate de munţi care se oglindesc în ape turcoaz. Este paradisul din Nordul Croaţiei. O ţară care în ultimii ani este preferată de tot mai mulţi români. A devenit o alternativă la vacanţele din Grecia. Şi Croaţia are peste o mie de insule. Iar peisajele sălbatice din unele peninsule îi fac pe turişti să se simtă ca intr-o ţară exotică. O echipă Observator a descoperit un loc spectaculos, la doar câteva ore distanţă de România. 

Situată în extremitatea sudică a Istriei, peninsula Kamenjak este înconjurată de un peisaj sălbatic care îţi taie răsuflarea. Aici, Marea Adriatică întâlneşte ţărmul, în golfuri pitoreşti, înconjurate de stânci, la care se ajunge doar pe jos. 

Locul acesta este atat de salbatic încat pe unele poteci care duc spre mare îţi faci cu greu loc prin vegetaţie, dar exact acesta este unul dintre farmecele care fac totul atât de special.

Frumuseţea neşlefuită şi neatinsă de civilizaţie a făcut ca această peninsulă să-şi câştige în ultimii ani admiraţia întregii lumi. 

Într-un final, toate zgârieturile şi înţepăturile de pe potecă au meritat, pentru că daţi peste un peisaj de poveste.

Kamenjak este înconjurată de 30 de kilometri de astfel de plaje, multe dintre ele neatinse încă de picior de om. Aici, turiştii pot face o baie în mare, în timp ce admiră crestele munţilor. 

În Kamenjak nu toate plajele sunt acoperite cu nisip, dar credeţi-mă compensează toate celelealte lucruri pe care le găsim aici. De fapt, chiar pietrişul şi stâncile de pe margine fac apa atât de limpede şi îi dau culoarea turcoazului. 

La prânz, ne adăpostim de soarele arzător într-unul din barurile construite din materiale naturale direct pe plajă.

Dacă veniţi în Croaţia, nu trebuie să rataţi în niciun caz o porţie rece de Sangria, însă preparată după o reţetă locală, ştiută doar de cei de aici de pe coasta Adriaticii. În loc de vin se foloseşte o băutură nonalcoolică făcută din 15 plante mediteraneene, iar gustul este incredibil.

În jur de nouă ore cu maşina durează drumul din Timişoara până în Istria - la fel cât călătoria din Bucureşti până în cea mai apropiată insulă grecească. 

Ceea ce face Croaţia o destinaţie perfectă pentru românii din vestul ţării. Ţara celor o mie de insule are, dincolo de peisajele spectaculoase, şi o istorie fascinantă. Dar şi preţuri accesibile chiar şi în sezon. 

O cameră în peninsula Kamenjak la un hotel situat la 200 de metri de plajă cu mic dejun inclus costă în jur de 200 de lei pe noapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Nordul Croaţiei, noua destinaţie turistică preferată de români